REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Europarlamentarii PSD cer Comisiei Europene să asigure accesul egal al tuturor statelor UE la instrumentele de redresare post-coronavirus

Europarlamentarii PSD cer Comisiei Europene să asigure accesul egal al tuturor statelor UE la instrumentele de redresare post-coronavirus

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 930

Dan Nica

foto: Parlamentul European

Europarlamentarii PSD au solicitat, joi, Comisiei Europene să asigure accesul egal al tuturor statelor Uniunii Europene la instrumentele de redresare post-coronavirus.

"Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a anunţat că europarlamentarii Partidului Social Democrat au transmis azi o solicitare preşedintei Comisiei Europene şi comisarilor europeni responsabili pentru economie de a asigura accesul egal al tuturor statelor UE la instrumentele de redresare post-coronavirus. Delegaţia PSD cere Comisiei Europene să aibă în vedere, pentru preconizata revizuire a Regulamentului privind cerinţele de capital din sectorul bancar, măsuri care să garanteze sprijinul financiar necesar atât Zonei Euro, cât şi României şi celorlalte ţări care nu au adoptat încă moneda unică", se arată într-un comunicat de presă al PSD, scrie Agerpres.

În scrisoarea adresată preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, vicepreşedintelui executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis - responsabil pentru coordonarea domeniului economic, precum şi comisarului Paolo Gentiloni - titular al portofoliului Economiei, cei zece reprezentanţi ai PSD în Parlamentul European atrag atenţia asupra necesităţii ca "toate statele membre ale UE să aibă acces egal la finanţare, pentru a face faţă eficient impactului negativ al crizei COVID-19 asupra economiei, pe baza principiului conform căruia nicio ţară nu va fi lăsată în urmă".

"Concret, Delegaţia PSD cere ca, la revizuirea Regulamentului privind cerinţele de capital din sectorul bancar (nr. 573/2013), pentru a putea răspunde în mod adecvat consecinţelor economice generate de pandemie, să fie luată în considerare introducerea temporară a unui tratament special al expunerilor pe obligaţiunile guvernamentale, astfel încât România să poată avea acces la oferte de finanţare atractive disponibile pe pieţele euro, la un preţ mai mic şi în condiţii mai bune. Europarlamentarul Dan Nica precizează că un astfel de amendament ar urma să aibă efect aplicabil în perioada imediat următoare, fiind menit, alături de celelalte instrumente europene anticriză adoptate până în prezent, să atenueze cât mai mult impactul pandemiei şi asupra statelor membre din afara Zonei Euro", se explică în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pare ca monstruoasa coalitie de pe vremea lui Al. I. Cuza functioneaza acum la un alt nivel. Toate partidele politice, umplute de tot soiul de specii, numai de intelectuali, nu, prin discursuri patriotarde si demagogice se declara salvatoare pentru natiune si, paradox, Romania merge fix in jos. Chiar daca nu era agreat de partide, Cuza are meritul de a fi reusit in cei 7 ani sa faca o tara functionala , evident cu sprijinul lui Kogalniceanu.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272