REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

EXCES DE ZEL AL CURŢII DE CONTURI? Angajaţii ANR, puşi să RESTITUIE prima de Crăciun! DOCUMENT!

EXCES DE ZEL AL CURŢII DE CONTURI? Angajaţii ANR, puşi să RESTITUIE prima de Crăciun! DOCUMENT!

Replica API 24 iulie 2019 | 10:07 541

Situaţie bizară la Autoritatea Navală Română: instituţia pare a se afla sub lupa Curţii de Conturi a României, care a derulat cu repetiţie controale la nivelul instituţiei, în ultimii ani. Dacă, oficial, explicaţia ar fi aceea că reprezentanţii Curţii de Conturi Constanţa vin periodic la toate instituţiile de stat, pentru a verifica gestionarea banilor, neoficial, angajaţi ai ANR susţin că la mijloc ar fi sesizări pe care le fac două angajate.

"Sunt două doamne care se răzbună pe instituţie: una care nu mai e şefă unde dorea ea, iar alta care a fost concediată de un fost şef al ANR în timp ce se afla în concediu. Înţeleg supărarea, dar suferim şi noi, ceilalţi, care nu avem nici o vină", a declarat, pentru "Replica", un angajat al ANR, nemulţumit că cel mai recent control al Curţii de Conturi a dus la imputarea primelor acordate de Crăciun. "În nici o altă instituţie Curtea de Conturi nu a mers atât de des şi nu s-a ajuns la imputarea primelor de Crăciun. S-au mai imputat şi alte sporuri acordate angajaţilor, s-a contestat în instanţă. Practic, ni se iau nişte drepturi. Cei care vin de la Curtea de Conturi fac o mare nedreptate. Cei care se ocupă de Autoritatea Navală zici că sunt vorbiţi cu doamnele acelea, să ne facă rău. De fapt, dacă este să ne luăm despre 'legendele' care circulă prin Port, una din reprezentantele Curţii este prietenă cu una din acele doamne care depun sesizări să ne vină controalele pe cap", a mai spus acelaşi angajat, care a solicitat, în mod expres, să îi fie protejată identitatea. Respectivul susţine că astfel de prime, precum cea imputată recent angajaţilor de la ANR, au fost acordate şi în alte instituţii, numai că acolo Curtea de Conturi nu a mai considerat că a fost încălcată legea! "Adică, legea e una în alte instituţii? Numai la ANR se greşeşte, la alţii e perfect legal să se dea prime? Sper ca cineva să sesizeze acest exces de zel al Curţii de Conturi. E inadmisibil să mi se ceară să înapoiez banii primiţi drept primă pentru sărbătorile de iarnă! Spuneţi-mi mie o instituţie în care nu s-au acordat astfel de prime!", a conchis angajatul ANR.

Iată documentul prin care banii sunt solicitaţi înapoi (click pe imagine!):

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/cuib-de-viespi-la-autoritatea-navala-romana-angajatii-acuza-turnatorii-la-curtea-de-conturi-348334/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost in control la ANR, iar partenere le-am avut pe mona paraschiv si nora benes. Asa am vrut eu sa stea langa mine de dimineata pana seara. Au dat multe pe goarna in afara celor pe care le aveam deja in scris de la ele. De fapt, aproape tot raportul mi l-a facut nora si eu mi l-am insusit si semnat. Ulterior mi-am dat seama ca m-au pacalit si prin semnatura mea am lasat angajatii ANR fara anumite beneficii. Sunt foarte periculoase aceste sri-ist-santajiste.
0
0
La cate spagi iau se mai vaieta de prime are dreptate marinarul jecmanesc de 30 ani navele si amrinarii la brevete si nu se sesizeaza nimeni, banii ajung unde trebuie.
0
0
ca cat stati mai vreti si salarii ?
1
1
Ai pus adresa lui lazar marioara, sefa de la tine de la capitanie, sluga ta
2
0
Iar ai dat in presa E al 3 lea articol in cateva zile Iti vine randul curand
3
0
Eu spre exemplu nu am mai luat o prima, craciun, paste, vacanta, etc, din 2009. ANR a ramas printre putinele institutii de stat care acorda prime.
2
1
Nesimtitilor, la articolul cu PSD nu lasati loc de comentarii. Nu va e rusine lingailor. Cat credeti ca o sa mai rezistati. O sa va duceti dupa Mazare. Putorile si spagarele de la Directia Agricola, puse le bani frumosi cand or sa plece dupa Boris
6
2
ANRul are printre cele mai mici salarii dintre aia care lucreaza la stat. Mai informeaza-te inainte sa grohai.
4
4
DNA si la Radionav pliz...ca nu am mai luat salariul amarat care era din ianuarie
1
1
Doar slugi si boarfe la anr. Toti asteapta cate un plic. Sa le ia inca 2 salarii. Bine le face.
6
2
suge-o fara sa o uzi
6
4
Mai bine ar veni DNA ul ceva procurori mascati etc.... decat curtea de conturi. Dar la anr si ceronav nu se uita dna, nu se uita nimeni acolo numai oameni corecti lucreaza...
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102