REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Exclusiv! Costin Avătavului pleacă de la Neptun Olimp, după două luni de mandat

Exclusiv! Costin Avătavului pleacă de la Neptun Olimp, după două luni de mandat

Mirela PASCAL 2 noiembrie 2022 | 00:00 3179

Neptun Olimp SA, ultima societate de stat de turism din sudul litoralului, a terminat anul trecut cu pierderi de 500.000 de euro şi nu are perspective îmbucurătoare, poate și din cauza concurenţei acerbe şi, evident, superioare a mediului privat. O sumedenie de directori s-au perindat, în ultimii ani, la conducerea societății însă, așa cum au ajuns, au și plecat… după ce au constatat că sunt slabe șanse să redreseze societatea de turism. Pentru ultimul director, Costin Avătavului, numit în septembrie a.c, pentru un mandat de două luni, vineri 5 noiembrie va fi ultima zi la conducerea Neptun Olimp, acesta nemaidorind să-și prelungească mandatul.

Costin Avătavului

Nu ne-ar mira ca, în viitorul apropiat, Neptun Olimp SA să-și tragă definitiv obloanele, din pricina colapsului financiar în care se află. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, n-ar fi o mare tragedie, din contră… impactul asupra pieței ar fi nesemnificativ și s-ar economisi mulți bani. Ca o paranteză, indemnizația brută lunară primită de un administrator este de 3.139 de lei, iar directorul general este plătit cu 8.989 lei.

Membrii consiliului de administrație și directorul general ajung, astfel, să încaseze mai mulți bani decât veniturile obținute de Neptun Olimp SA. De încasat salariile, le-au încasat, dar de ce nu a reușit nici un director să redreseze societatea? Poate pentru că nimic nu mai poate fi salvat.

Costin Avătavului

Neptun Olimp SA are o situație financiară proastă de mai mulți ani, cu excepția lui 2019, când declara un profit net de 462.191 lei, primul după un deceniu. În rest, firma de stat a mers din pierderi în pierderi, adunând în ultimii ani pierderi de peste 6 milioane de lei. Anul trecut, societatea deținută de stat prin Ministerul Economiei a raportat pentru 2021 afaceri de numai 685.650 lei și pierderi de 2.491.271 lei, cu 19 angajați, precum și datorii de 1.931.218 lei. Sunt cele mai mari pierderi înregistrate vreodată de Neptun Olimp SA.

Avătavului renunță la funcția de director, după două luni

Cu datorii și cu sechestru pe bunuri, cerut de Primăria Mangalia, în contul unor datorii la bugetul local, Neptun Olimp rămâne, din nou, fără director. Vineri, 5 noiembrie, este ultima zi în funcția de director al societății. Nu vrea să-și prelungească mandatul. Contactat pentru un punct de vedere, Avătavului a fost diplomat și nu a dorit să dea din casă, precizând doar că „mandatul meu în calitate de director general la SC Neptun-Olimp SA se va încheia vineri, 5 noiembrie. În aceste două luni de mandat, împreună cu echipa executivă și administratorii societății, am făcut eforturi pentru îmbunătățirea situației economice, am propus un plan de redresare, am reușit deblocarea conturilor bancare și au fost plătite salariile restante. Pentru mine a fost o experiență managerială ce cu siguranță îmi va folosi pe viitor și urez succes noii echipe care va prelua conducerea acestei companii cu un potențial uriaș”.

Așadar, astăzi, 2 noiembrie Consiliul de Administrație va alege un nou director general.  CA este alcătuit din nou-veniții Ioan Șerban Tănase și Răzvan Cătălin Nicola, alături de mai vechii membri Ionel Damian, Dănuț Culețu și Mihai Cezar Damian. Aceștia vor avea o indemnizație lunară brută de 3.139 lei.

localul Bechetta

Ce active mai deține Neptun Olimp

Neptun Olimp SA deține active de aproape 11,4 milioane de lei: restaurantul La Barchetta, Complex Vile Olimp, de 4 stele, clădirea Sediu Administrativ Neptun, o agenție de turism și sediu administrativ pentru personalul de execuție, construcția Fabrica de Gheață și Stația Frig și Pizzeria Complex Internațional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar popo asta?!
0
0
Tasu lu castravetele asta este un mare gunoi sia turnat propii colegi a dat oamenii afara din casa si a candidat la primarie la eforie aveti grija pe cine votati
1
0
Mai bine moldoveni decat machedoni. Ce vreti sa faca in 2 luni cu o societate terminata financiar ?
4
5
Mai bine moldoveni decat m***e.
2
1
ba gura mare, profitul ala fatastic s a facut pentru ca au vandut actie.in speta un teren.atunci cand esti pus director pe oricati bani te angajezi sa faci ceva.nu doar sa toci bani.sa vezi ce organigrama au astia pe pierdere.au si sofer.entru directoru ala cu salariu mic.pusi politic sa vanda terenurile rechinilor imbiliari.neptun olimp sa e moarta.si ingroata.in datorii
2
0
Alt Abarabulei adus de prin Moldova sa se capatuiasca pe litoral. Colcaie Dobrogea de mamaligarii astia.
5
5
Iar ai asternut cuvinte cu iz de scandal. Ai adus la cunostinta opiniei publice niste aspecte zdruncinatoare.extraordinar cum ne ai spus tu de salariile acestor nenorociti, 3200 un administrator si aproape 9000 de lei directorul. BRUT fmm de jurnalista.brut.adica 1700 un administrator si aproape 4500 directorul NET,ADICA IN MANA,ADICA ATAT INCASEAZA la sfarisit de luna.adica a luat si asta aproape 10 mii de lei in 2 luni. Ne mai spui tu noua cum in 2019 a facut profit dar 2020 2021 2022 sunt pe pierdere. Pai Mireeeloo, in anii astia cine a facut profit? Esti pur si simplu o tata de la Movilita care scrie idiotenii pt toti. Care este patrimoniul acestei societati de stat?ce bani a alocat guvernu pt aceste societati de stat?ce buget au avut? Faci articole la comanda patronului tau care asta isi doreste sa intre in faliment sa cumpere el tot.DESPRE ASTA ESTE VORBA DRAGI CITITORI.LOBBY UL FACUT DE RE PLI CA PT SPONSORUL LOR MOHAMAD MURAD. PT CA AICI ESTE PROBLEMA.ANCORAT IN POLITICA LIBANEZUL ESUAT CU INTERDICTIE IN TARA LUI DORESTE SA ACAPAREZE SI ACEASTA SOCIETATE DAR MAI ALES PATRIMONIUL SA DEVINA EL MOGULUL LITORALULUI.IAR PT ASTA A CUMPARAT SI ACEASTA ASAZISA REDACTIE CU AJUTORUL CARUIA ISI ATATACA INAMICII POLITICI SI CONCURENTA IN MEDIUL DE AFACERI. iar repli ca este una dintre ciornele folisite de arabul declarat indezirabil la el in tara si care isi doreste sa devina deputat in PARLAMENTUL ROMANIEI.ISI DORESTE SA CONDUCA TARA ASTA FIE CA PARLAMEMRAR SI FIE CA PRIMAR.VREA LA BUTOANE PT EL SI AFACERILE LUI
8
0
Nu mai e nimic de furat.
5
0
A mai acumulat o experienta memorabila doar pentru el. Reusita mare, a reusit sa isi dea salariu lui si celor din consiliu de administratie. Cu asta a marit gaura firmei. Este exact situatia unui traseist, din functie in functie, ca apoi sa se poată spune ca are experienta pentru o functie si mai importanta. Mai face gauri si in alte locuri, de unde ia bani: la partid, la consiul judetean, la scoala din port, la APC etc. Si el ce face se pozeaza cu adevaratii oameni de valoare din Constanta. Prin aceasta metodă a fost distrusa intreaga tara.
12
3
Numai oameni competenti in turism vad acolo. Daca nu esti din zona, nu ai crescut aici, nu stii si nu pui suflet, dar mai ales nu esti lasat sa faci treaba pentru ca nu se vrea, nu va reusi nimeni mare lucru din pacate. Doar cineva cu f mare experienta si ajutat putin de statul român pentru a mai lua un hotel ceva si a pune bazele unei echipe de marketing bune si usor, usor sa inceapa sa recupereze, altfel nu vad cum . Repet , daca se vrea, dar politicul vrea mereu doar pentru el locuri caldute.
10
0
Nici nu stie cum a ajuns acolo.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272