REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

EXCLUSIV! ȘOFERUL TIR-ului care transporta ILEGAL GAZE PERICULOASE, INTERNAT la TERAPIE INTENSIVĂ

EXCLUSIV! ȘOFERUL TIR-ului care transporta ILEGAL GAZE PERICULOASE, INTERNAT la TERAPIE INTENSIVĂ

Replica API 14 martie 2021 | 00:03 6091

TIR-ul cu 9 tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, descoperit de polițiștii de frontieră într-un mega filaj, încă este în portul Agigea. Deși reprezentanții Gărzii de Mediu au dispus returnarea mărfurilor în Turcia, vameșii nu au demarat actele, astfel încât automarfarul să poată ieși din România. Mai mult, transportul este nesupravegheat, întrucât șoferului turc de pe turc i s-a făcut rău. A fost preluat vineri după amiază de un echipaj SMURD și transportat la spital, în stare gravă. Potrivit surselor noastre, turcul se află la Terapie Intensivă.

Un TIR plin cu butelii cu freon interzis a fost descoperit joi noaptea, în urma unui filaj realizat de Garda de Coastă. Vorbim de 9 tone de freon cu capacitate distructivă pentru stratul de ozon, o adevărată catastrofă pentru mediu. Este cel mai mare transport de astfel de substanțe prohibite în UE descoperit vreodată în România, substanțe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene. Transportul a fost descoperit de către Garda de Coastă, împreună cu Direcția Regională Vamală Bucuresti și Garda de Mediu Constanța, în Portul Agigea.

Firma care executa transportul nu era autorizată. Garda de Mediu Constanța a interzis importul și a dispus returnarea mărfurilor în Turcia. Numai că, la trei zile de la reținerea transportului în port, bomba toxică încă se află în Portul Agigea, nesupravegheată.

Șoferului turc, pe numele lui Musfata Kahram, i s-a făcut rău a doua zi după ce a fost prins. Nu se știe dacă starea de rău are legătură cu toxicitatea transportului, cert este că, potrivit surselor Replica, turcul se află internat în Spitalul Județean Constanța, la Terapie Intensivă.

ISU Dobrogea a confirmat, pentru Replica, că un echipaj SMURD s-a deplasat în Port Agigea pentru a-l prelua pe cetățeanul turc. În acest context, nu vom scăpa, prea curând, de bomba toxică.

Transportul a trecut de Vama Bulgaria

Precizăm că în momentul în care turcul a ajuns la vamă, a declarat marfa ca fiind componente frigidere. Mai mult, și vameșii bulgari au descoperit transportul ilegal, fiindu-i montat un GPS, trebuia să se întoarcă în Turcia. Numai că, turcul și-a văzut de drum, iar în momentul în care a ieșit de pe teritoriul Bulgariei, a dat GPS-ul jos.

De ce nu au demarat vameșii procedurile pentru ieșirea din țară a TIR-ului?

Surse din cadrul anchetei ne-au spus că vameșii au întârziat demararea procedurii pentru ieșirea din țară a TIR-ului... intenționat, deși ei au susținut că nu au avut timp.

Reamintim că, în data de 11.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, în baza unor informații, au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un control în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra mărfurilor dintr-un automarfar, sosit din Turcia.

În urma controlului, au fost descoperite 1.300 butelii ce conţin 9 tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, substanţe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene.

Buteliile cu gaz, în valoare de aproximativ 900.000 lei, împreună cu ansamblul rutier, au fost sigilate de către autorităţile vamale, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mancati rahat aici fara sa stiti despre ce este vorba comentati numai aurea nu v aar fii rusine
0
0
Voi inainte sa publicati un articol va documentati macar un picut? Intrati pe goagle si scrieti r410a si apucati-va de citit. Pana in 2025 ue urmareste interzicerea vanzarii de echipamente care folosesc r410a. Acesta va fi disponibil si dupa aceasta data pe toata durata de functionare a echipamentelor. Este limitata cantitatea de freon la 3kg per unitate. P.s. Il gasiti la vanzare inclusiv pe olx.
0
0
moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!moarte turcilor! moarte islam!
1
3
Scarbele astea care vin sa ti bage freon la aer conditionat iti cer 300 lei ptr completare. Ei dau 1500 lei pe o butelie si fac pana la 15 incarcari de aer. O gramada de bani..iar jigodiile astea aduc butelia cu 100 de dolari din Turcia. Astia castiga milioane de euro pe spatele nostru ptr ca suntem prosti. Sigur sunt protejati de Garda de Mediu si de Vama. Vrem arestari cu javre din astea
0
2
Era adus pentru instalatiile de aer conditionat pentru autoturisme, mare afacere ar fi fost daca nu era depistat.
2
0
Nu se mai satura de spagi astia din port. Ar lua spaga si pe noi daca ar putea sa ne bage in tir sau in container. Nu au suflet vamesii astia
5
0
Am gasit doar 134 la 1300 lei pe emag. 404 si 410 este peste 2000 lei si pe site uri controvestate
5
0
La ora actuala sint interzisi freonii de amoniac in sus pina la R-404. De la R407 in sus se pot utiliza. Ancheta degeaba, fraieri care se fac ca muncesc.
5
0
Va dati seama ca alea trebuiau sa ajunga la Gaesti. Acolo unde turci fac frigidere, dupa ce guvernul post decembrist a vandut-o turcilor. Va dati seama cum ne intoxicam?
13
1
Normal ca nu o sa plece in turcia pentru ca trebuie sa pape si gura vamesilor.ceva
13
1
inseamna ca vamesii inca mai iau spagi si inchid ochii .ar trebui trimisi la odihna
18
1
Cine face misto de noi, Agent Refrigerant R410a la 10 kg e 800 lei la vanzare pe emag. Unii se fac ca muncesc
21
1
....Asa TARA ! ROMANIA NORMALA & GUVERNUL MEU ! Azi , este a 4-a zi de cand acel TIR BOMBA ECOLOGICA stationeaza in Port si morcovul ala de BARNA-USR nu guita nimic ! La BALBAITUL de CATU , nu mai avem nici o pretentie : ala este ANTITERO ! Pishane-am pe fetele lor de politicieni nenorociti care ne ucid cu zile ! Avem o tara neguvernata : Tara lui Papura Werner Voda schiorul !...
17
12
acest freon, sa vedeti ca se vinde la liber, ce vamesii curului cu filajor lor idiot ca ei insasi,
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272