REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Farmacia familiei Mitrea face speculă în plină criză a medicamentelor?!

Farmacia familiei Mitrea face speculă în plină criză a medicamentelor?!

Ana Maria Lipan 28 decembrie 2022 | 00:00 4452

În plină criză a medicamentelor antitermice și antibiotic, în special cele destinate copiilor, farmacia Hipocrat Plus din Constanța, administrată de Luminița Mitrea, soția lui Marian Mitrea, fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), face speculă. În timp ce un sirop pentru tratarea tusei poate fi achiziționat de la restul farmaciilor cu doar 24 de lei, la Hipocrat acesta este comercializat la prețul de 41 de lei, aproape dublu. La fel și pastilele Nurofen, 20 de capsule, care se vând cu 50 de lei cutia, în condițiile în care, în mod normal, aceasta costă 30 de lei. Discrepanța între prețuri nu se oprește însă aici, numeroase produse fiind supraestimate în acest mod.

Farmacia Hipocrat Plus din Constanța, ce funcționează pe societatea Hipocrat Plus SRL, în cadrul căreia soția lui Marian Mitrea, fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), este asociat, profită de criza majoră a medicamentelor antitermice și antibiotice pentru a-și rotunji profitul. Cel mai multe medicamente se vând la preț dublu, aproape, față de celelalte farmacii din oraș.

De exemplu, un sirop de tuse Stodal, ce poate fi achiziționat de regulă cu 24 de lei, prețul cerut de farmacia soției lui Mitrea este de 41 de lei, aproape dublu. La fel se întâmplă și în cazul altor produse, cum ar fi pastilele Nurofen Forte, 20 de capsule, care se vând cu 50 de lei, specula cu medicamente ce se eliberează fără prescripție medical fiind posibilă în lipsa unei legislații menite să monitorizeze piața. Recent, legat de prețurile exagerat de mari cerute de unele farmacii,  Vasile Rizea, președintele Colegiului Farmaciștilor din Constanța, ne declara:  “Sunt medicamente fără prescripție și la aceste produse producătorul poate să pună orice preț. Nu este reglementat de statul român. Producătorul poate să schimbe când dorește prețul.”.


Totuși în acest caz nu putem învinui în totalitate compania furnizoare, nevoită să majoreze prețurile din cauza costurilor suplimentare ale producției. Este greu de crezut că alte farmacii n-ar dori să obțină profit de pe urma vânzării medicamentelor antitermice, pentru care există o mare cerere în această perioadă a anului. Totuși câștigurile lor nu sunt realizate pe seama exploatării nevoii urgente a clienților. Ținând cont de acestea putem considera că practicile farmaciei Hipocrat Plus reprezintă mai mult decât o simplă dilemă etică, în condițiile în care cetățenii ce se confruntă deja cu presiunea scumpirilor masive se pot lăsa înșelați de prețurile umflate regăsite aici. 

Cine se află în spatele Hipocrat Plus

Hipocrat Plus SRL este deținută de Luminița Mitrea, soția fostului director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), cu 30 % din acțiuni, în timp ce Florența Petrică deține 70 % din acțiuni. Mitrea este administratorul societății. În anul fiscal 2021 Hipocrat Plus SRL a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 3.772.655  lei, profit de 179.543 lei și datorii de 1.306.138.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Florența Petrica e fata lu Mitrea.
1
1
Au fost scumpe din totdeanu nu de acum
3
2
Statul mafiot susține mafiotii
5
0
Faceți sesizare la consiliul concurentei
5
2
Articol de KKT - p***t e cel care da, nu cel care cere. Ati mentionat ca ce fac ei este LEGAL. In conditiile in care la fiecare scara de bloc este cate o farmacie, care e subiectul articolului in afara de a face rau ????
5
6
exemplu tipic de oameni de afaceri! nu se numeste specula, nu? mai vor si respect! poate de la austrieci!
8
0
Oare jurnalistii astia de la replica nu realizeaza cat sunt de p******i? Cum poti sa scrii articole pline de admiratie fata de unele nulitati gen Antoanella Marinescu fata escroacei Barbu Paraschiva si alti escroci care si-au batut joc de Constanta si in schimb ii toci pe unii care nu ti-au dat taxa de protectie. Halal jurnalism, nu asa procedeaza adevaratii lideri de opinii.
14
3
Sa ma pis pe articolul vostru de 20bani , ce ziar de caca
9
8
POPESCULE a refuzat să i-ai faca reclama la Replica s-au ii dai dumneata înainte cu mîncați de kkt Eu zic ca a doua variantă ii mai plauzibilă Asa ca nu mai incerca sa dragi situația.V-au ghicit asumativa si asta e. Halal afaceriști sînteți voi.
12
3
Statul i-a facut multimilionari pe pensionarii de lux cu 30000 ton pe luna di noi restul traim de pe o zi pe alta. Copii lor nici nu mai invats carte.
11
1
A refuzat sa-si faca publicitate la Replica. Criza medicamentelor? Sirop de gat? Hal de jurnalism.
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272