REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Femeia implicată în atentatul din Istanbul a fost arestată

Femeia implicată în atentatul din Istanbul a fost arestată

Andreea VREJOIU 14 noiembrie 2022 | 15:02 940

Persoana care a plasat, duminică, o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu  .

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o "femeie" este responsabilă pentru acest atac.

Tânăra femeie arestată şi acuzată de plasarea bombei care a ucis duminică şase oameni la Istanbul este de naţionalitate siriană şi şi-a recunoscut faptele, anunţă luni poliţia turcă.

La interogatoriu, Ahlam Albashir le-a spus polițiștilor că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația PKK și că a intrat în Turcia din regiunea Afrin, aflată în nord-vestul Siriei, potrivit Hurriyet.

Poliţia turcă susţine că femeia a acţionat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la Kobane, în nord-estul Siriei.

"Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc.

"Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el, conform  Anadolu.

Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un "atac josnic", chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: "Primele indicii sugerează un atac terorist", a declarat şeful statului turc, adăugând că "o femeie ar fi implicată".

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor '80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba, esti nebun? Propaganda pur KGB-ista. Doamne fereste! Hahahahah! Si in Turcia exista destul de multi putinisti, chiar au aratat cu degetul spre SUA ca "inarmeaza ter0ristii kurzi". Deci, e intamplator faptul ca individa asta are "NEW YORK" pe imbracaminte? HAHAHA, mana KGB!!! Si uitati de ce cred ca agest pseudo-atentat a fost "uneltit" de catre KBistii din Rusia si putinistii lui Erdongan: "The White House: At meeting in Ankara The Director of the CIA conveyed a warning message of the consequences of Russia's use of nuclear weapons to his Russian counterpart". Coincidenta? Nu prea cred! Hahaha! Am vazut acelasi scenariu si in Romania, cand vin in Romania "fete imporante" din SUA si inventeaza putnistii ceva, o tragedie ceva, ca fierbe sangele in ei cand vad americani in fata ochilor. Huaaaa, rusofililor! Focul iadului va asteapta!!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108