REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Festivalul Woodstock 50, dacă va avea loc, ar putea fi un eveniment cu acces gratuit în Maryland

Festivalul Woodstock 50, dacă va avea loc, ar putea fi un eveniment cu acces gratuit în Maryland

Replica API 31 iulie 2019 | 00:00 416

Woodstock 50, care se doreşte o celebrare a legendarului festival muzical Woodstock din 1969, ar putea fi organizat sub forma unui eveniment cu acces gratuit în statul american Maryland, informează DPA.

Woodstock 50, un festival de trei zile, ce ar trebui să aibă loc în perioada 16-18 august, s-ar fi transformat dintr-un festival pro-profit într-o strângere de fonduri în beneficiul unor organizaţii care promovează prezenţa sporită la vot şi acţiunile de limitare a modificărilor climatice. Această transformare s-a produs după mai multe luni de eşecuri logistice şi financiare, care au dus la anularea festivalului şi la pierderea unui line-up spectaculos, alcătuit din multe staruri ale industriei muzicale.

Evenimentul, coprodus de promotorul original al Festivalului Woodstock, Michael Lang, a fost mutat la Merriweather Post Pavilion din Columbia, un oraş din statul american Maryland. Biletele pentru acest concert vor fi acordate în regim de gratuitate şi valide pentru o singură zi, potrivit unui anunţ făcut luni de WTOP, un post de radio din Washington D.C.

Festivalul Woodstock 50 a devenit însă un eveniment ambiguu, din cauza absenţei unui line-up cunoscut.

"Reprezentanţii Woodstock 50 i-au contactat pe administratorii de la Merriweather în legătură cu posibilitatea de a îşi organiza evenimentul aici, în oraşul Columbia din statul Maryland", a declarat Seth Hurwitz, preşedintele IMP şi operatorul Merriweather Post Pavilion, într-un comentariu publicat luni în The Times. "Organizatorii Woodstock depun eforturi în această perioadă pentru a-şi asigura prezenţa artiştilor la eveniment. Dacă trupele vor veni, noi vom produce show-ul. Aşteptăm cu nerăbdare să vă transmitem noi informaţii imediat ce le vom primi de la reprezentanţii Woodstock 50", a adăugat Seth Hurwitz.

Deşi concertul va fi gratuit, acest lucru nu înseamnă că gratuitatea va viza toate aspectele festivalului: biletele vor fi în continuare necesare pentru a permite accesul în zona publicului, a declarat pentru WTOP un purtător de cuvânt al organizatorilor Woodstock 50.

"Merriweather impune activităţi de ticketing. Pentru cel mai pacifist dintre evenimente, acum se fac planuri de logistică pentru Woodstock 50 la Merriweather", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Biletele vor fi distribuite prin HeadCount, prin intermediul fundaţiilor artiştilor participanţi şi prin partenerii locali ai asociaţiilor de caritate din Washington D.C. şi Baltimore.

Acest amfiteatru, al cărui proiect a fost realizat de celebrul arhitect Frank Gehry, se află într-o pădure între Washington şi Baltimore. Noul spaţiu este mult mai mic decât ferma lui Max Yasgur din Bethel, New York, unde a avut loc primul festival Woodstock în 1969, devenit de atunci un moment de referinţă în cultura pop, care a inclus concerte susţinute de Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joan Baez, Santana, Creedence Clearwater Revival, The Who şi Joe Cocker.

Atunci când acest concert aniversar a fost anunţat, organizatorii au reuşit să alcătuiască un line-up impresionant, care i-a inclus pe Jay-Z, Miley Cyrus, Chance the Rapper şi The Black Keys, dar şi pe artişti care au cântat la Woodstock 1969 - David Crosby, Santana şi John Fogerty. Totuşi, în urma problemelor logistice şi financiare, organizatorii Woodstock 50 i-ar fi eliberat pe toţi artiştii anunţaţi în line up-ul iniţial de obligaţiile lor contractuale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu baga un salam sau dani mocanu e de cacat festivalu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272