REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Filmul 'Maria, Regina României' – proiecție de gală la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret 'Jean Constantin'

Filmul 'Maria, Regina României' – proiecție de gală la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret 'Jean Constantin'

Replica API 29 noiembrie 2019 | 02:06 505

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează duminică, 1 decembrie ora 15:00, proiecția de gală a filmului „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahill. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”. Invitată specială a evenimentului, actrița Roxana Lupu (Regina Maria).

Filmul a câștigat recent premiul publicului la ediția de anul acesta a Les Films de Cannes a Bucarest, unde a putut fi văzut în avanpremieră. De altfel, vorbind despre așteptările sale de la proiecțiile viitoare ale filmului în cinema, regizorul evocă o amintire de la Les Films de Cannes. "O tânără a venit atunci la mine şi mi-a zis: 'Nu știam că regina (Maria - n.r.) era englezoaică'. Mi-am spus: 'Dacă tot ce am realizat este doar asta, să învăț pe cineva asta, sunt fericit ca regizor'", a mărturisit Cahill. Pelicula, bazată pe fapte reale, prezintă drumul anevoios, plin de încercări al unei regine care dorește să își împlinească un vis: România Unită. Acțiunea filmului are loc în timpul Conferinței de Pace de la Paris, în 1919. Regizorul Alexis Sweet Cahill a descris-o pe regina Maria prezentată în filmul său ca pe "o eroină hotărâtă, o femeie care s-a sacrificat şi a realizat lucruri incredibile". "Toţi ar trebui să învăţăm de la ea. Aş vrea ca oamenii să fie inspiraţi de ea şi să se uite la politica din prezent. Nu mai avem asemenea personaje. Ştiu că ea aparţine altei perioade, dar acum nu mai obişnuim să facem sacrificii", a punctat cineastul.

O producţie Abis Studio, "Maria, Regina României" a avut o echipă de peste 200 de profesionişti care au realizat mii de ore de filmare, în spaţii din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gara din Lyon, cu decoruri, piese de mobilier după modelul original. Filmările au avut loc în România şi în Franţa şi au pus în valoare locuri precum Palatul Cotroceni, Castelul Peleş, Quai d'Orsay din Paris. Dincolo de acestea, Cahill spune că producţia arată "mai amplă decât în realitate".

"Am fost înţelepţi în folosirea bugetului şi prin modul în care am făcut producţia să arate ca un film cu buget mare", a povestit acesta. Când este întrebat care a fost bugetul, nu îl dezvăluie. "Nu e important cât este bugetul, cifra în sine. Important este cât pare că este. Este un pic precum un actor. Nu îi spui 'câţi ani ai?', îi spui 'personaje de ce vârste poţi să interpretezi?'", a afirmat regizorul. Creat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de coscenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de Cahill. Din distribuţie fac parte actori români, francezi şi englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prinţul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prinţul Ştirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson). De altfel, filmul este jucat în mare parte în engleză şi română. Muzica pentru această producţie este compusă de Giancarlo Russo şi interpretată de Orchestra Simfonică Naţională Radio din Bulgaria.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
regina maria in sus,regina maria-n jos...ia repejor cereti mostenitorilor regali care sunt in viata sa achite statului roman contravaloarea tezaurului pierdut la rusi de catre regina maria care l-a dus din prostia ei fara sa puna conditii de repatriere.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272