REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Finanţele Publice Constanţa și trei angajați ai instituției, obligați SĂ RESTITUIE unei avocate o sumă încasată ILEGAL

Finanţele Publice Constanţa și trei angajați ai instituției, obligați SĂ RESTITUIE unei avocate o sumă încasată ILEGAL

Replica API 18 decembrie 2019 | 00:00 955

În ultimii cinci ani, avocata constănţeană Felicia Ovanesian Constanța a fost în război cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, după ce i-a fost impusă plata impozitului pe venit de două ori. După îndelungi înfățișări la instanțe, Felicia Ovanesian a reușit să anuleze una dintre deciziile de impunere și să oblige AJFP, dar și angajatele care au greșit, la restituirea sumei de bani achitată, dar și la plata dobânzii.

Până la începutul anului 2015 Felicia Ovanesian a exercitat profesia de avocat în cadrul Cabinetului de Avocat, iar începând cu data de 26.01.2015, această formă de organizare a încetat să mai existe, continuând să exercite profesia de avocat în cadrul Ovanesian și Toxin - Societate Civilă de Avocați. Ulterior emiterii acestei hotărâri, a inițiat toate procedurile în vederea radierii și din punct de vedere fiscal a Cabinetului de Avocat Felicia Ovanesian, în termenele prevăzute de lege, însă acest fapt a fost imposibil, din culpa exclusivă a AJFP Constanța, care a refuzat să emită certificatul de atestare fiscală necesar radierii din evidențele fiscale a vechii forme de organizare a profesiei. La data de 05.03.2015, în ciuda refuzului de primire, motivat de lipsa certificatului de atestare fiscală, a fost primită cererea de radiere a vechii forme de organizare, la care au fost atașate toate documentele necesare, mai puțin certificatul de atestare fiscală. În aprilie 2015 a fost eliberat un certificat de atestare fiscală, în privința căruia AJFP Constanța pretinde că a fost emis în baza solicitării din 30.01.2015, însă acesta nu a fost emis pentru entitatea solicitată, respectiv pentru Cabinetul de Avocat Felicia Ovanesian a cărui radiere o solicita, ci pentru persoană fizică. În acest sens a fost sesizată instanța de contencios administrativ. În acest context au fost inițiate și procedurile de înregistrare în evidențele fiscale a Ovanesian și Toxin - SCA, sens în care a fost obținut certificatul de înregistrare fiscală și au fost depuse toate declarațiile fiscale prevăzute de lege între care și Declarația 220 privind veniturile estimate a fi realizate în anul 2015. Organul fiscal a emis două decizii de impunere privind plățile anticipate cu titlu de impozit pe venituri și contribuții de asigurări sociale de sănătate pe anul 2015, pentru suma totală de 267.519 lei calculată în raport de veniturile estimate/declarate de Cabinet de Avocat Felicia Ovanesian în anul 2014 și decizia pentru suma totală de 80.625 lei calculată în raport de veniturile estimate de Ovanesian și Toxin SCA a fi realizate în anul 2015. În instanță, contestatoarea a formulat solicitare de lărgire cadrului procesual pasiv în sensul chemării în judecată a persoanelor care au contribuit la elaborarea și emiterea deciziei de impunere, solicitând obligarea acestora în solidar cu AJFP la plata dobânzilor fiscale aferente sumelor achitate nedatorat în temeiul deciziei contestate.

Și a câștigat, atât pe fond, cât și la recurs. Curtea de Apel a respins, pe 16 decembrie, recursul pârâților, decizia fiind definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu rahatule, nu aun
4
2
Cacatii astia din ANAF au pensii speciale? La cum muncesc chiar merita!
2
3
Pai ANAF ul face ce stie mai bine, executa fraierii. Marii infractori si sumele de zeci, sute de milioane de euro stau la dospit in conturi straine. Cati infractori dovediti ati vazut executati!!?? Dupa 2,3,4 ani de puscarie traiesc ca nababii. ANAF - INCOMPETENTA. Fiscul din tarile dezvoltate executa averi, confisca miliarde, In Romanica azi esti sarac lipit si maine milionar in euro si nimeni nu intreaba cum ai dobandit averea. O institutie care provoaca scarba si sila. INCOMPETENTA dusa la extrem.
2
0
Va rugam sa veniti si la ANAF mangalia si la Trezoreria mangalia sa vedeti aici ce ilegalitati se fac...conturi poprite numai dupa bunul plac...primaria este in top datornici si nimeni nu se sesiseaza...dorm in galosi ...poate vine dna sau DIICOT sa-i trezeasca...cat ii mai tin trena dl primar? Sa puna mana sa-i blocheze sumele si sa faca platile catre creditori sau o sa plateasca ei in locul lui...TREZIREA!!!!
1
0
..........
1
0
Decat mult si prost munciti mai putin dar bine. Poate nu mai raman unii cocosati de munca care sa faca munca a 8 persoane si dupa aia scosi si vinovati.
5
1
numele functionarilor
8
0
Si eu am fost in aceeasi situatie. M-am judecat cu ei la forul lor tutelar de la Galati, unde am castigat. Mi-a luat o jumatate de an si multi nervi.
12
0
Acum sa plateasca vinovatii nu din buget !!!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212