REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifră de afaceri record în 2022

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifră de afaceri record în 2022

Andreea VREJOIU 14 iunie 2023 | 00:00 5995

În anul 2000, Oana Belu împreună cu soțul, Lucian Velciu, și cu fratele ei, Horia Culcescu, prelua o companie cu datorii uriașe, dar cu un potențial enorm, fiind vorba despre Domeniile Ostrov. În prezent, compania se bucură de un real succes, fiind una dintre cele mai mari din acest domeniu. Spre exemplu, doar în anul 2022, a reușit să aibă o producție de 9 milioane de litri de vin, iar în primul trimestru al anului 2023 se menține ritmul de creștere.

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifra de afaceri record in 2022 Horia Culcescu

Compania deținută de familia finului lui Gigi Becali, Horia Culcescu, fiind vorba despre Domeniile Ostrov, a reușit să dea lovitura în 2022. Domeniile Ostrov, un areal viticol de 1.200 de hectare din județul Constanța, situat pe malul drept al Dunării, a reușit să încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 12% față de anul 2021.

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifra de afaceri record in 2022

Investițiile în tehnologie și calitatea solului permit brandului să producă o gamă variată de vinuri pentru toate gusturile. Vinurile populare, cu un preț accesibil, sunt preferate la petrecerile românilor, roseurile și vinurile albe fiind cele mai căutate. Investițiile masive în tot ce înseamnă Domeniile Ostrov, de la vie, la tehnologii de ultimă generație, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Compania deține un areal viticol de 1.200 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării și 200 de hectare viță de vie cu struguri de masă. Așa au luat naștere numeroase vinuri apreciate de români, cum ar fi Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Wine for Black Angus, Naiada, NOE, JOC, Art Folclor-Cocoș, Istros sau Vinăria Ostrov. Cu acestea, Domeniile Ostrov a luat de-a lungul timpului zeci de medalii de aur, argint și bronz la cele mai mari concursuri internaționale de profil.

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifra de afaceri record in 2022 Oana Belu

“Toate vinurile noastre se bucură de aprecierea clienților, dar cele mai căutate sunt roseurile, așa că soiurile de struguri roșii sunt cele care ne-au adus recunoașterea pe piață, atât la vinurile roșii, cât și la roseuri. În plus, noi ne mândrim cu Fetească Neagră, ambasadorul vinurilor românești, este sortimentul cu care am avut cel mai mare succes în ultimul an. Acesta se dezvoltă foarte frumos în arealul din Ostrov și, datorită tehnologiei de vinificație și a priceperii oenologilor, obținem un vin de invidiat”, declară Oana Belu.

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifra de afaceri record in 2022

Forță de muncă din afara României

Tot mai multe domenii, au ca angajați muncitori străini, mai ales cei din zona Asiei. Sunt probleme mari cu forța de muncă în România, de aceea singura soluție este recrutarea angajaților străini, iar această problemă o regăsim și în industria vinului.

„Nici la noi nu a fost încă rezolvată problema forței de muncă, dar încercăm să o rezolvăm cu forța de muncă din străinătate”, declară Aurel Ștefan, director comercial Domeniile Ostrov.

Finul lui Gigi Becali, de la Domeniile Ostrov, cifra de afaceri record in 2022

Culcescu, asociat cu fiica lui Gigi Becali

Ostrovit SA este deținută de Leader Internațional SA, cu 40 %, Asociația Agricolă Familială AGRO COH AF, cu 50 % și Statul Român, cu 7 %. Leader Internațional SA este deținută de Horia Culcescu și familia lui.

Culcescu deține, împreună cu Theodora Becali, și firma Leoser SA, Leader International din Caracal, înfiinţată în 1994, producătoare de conserve din legume şi fructe. Leader exploatează terenuri agricole în Constanţa, Teleorman, Olt şi Bucureşti.

Tot prin Ostrovit SA, afaceristul asigură și transportul cu ferryboatul pe Dunăre între județele Călărași și Constanța, serviciu pe care deține monopolul care a dus acum și la problemele cu cei de la Consiliul Concurenței.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au luat de-a gata investitie de miliarde de euro, dealuri terasate pline de araci si vie totul de-a gata, ei au venit numai cu spagile. Talharirea Tarii Romanesti a cata oara... Alde Becali fura in continuu absolut tot ce se poate. Daca nu exista cinste la stat si vand pe spagi
0
2
Fwtute-n gura cotonogule Olea
0
0
La fel ca anul trecut. Este dal nostru.
0
0
La baronul de la ANR Giurgiu de care soi se trimite ?
2
0
Bravo lor . Bine ca investesc in tara , bine ca au rezultate . Succes si dezvoltare le doresc
4
3
Cinste lui..au fost si Murfatlar si este o ruina acum!
3
4
La armîni legatura la rude-i strânsă sunt uniti și actionează in gașca de aceea desi nu-s destepti ocupa cele mai bune locuri de muncă ,în famiile de r*mâni intre rude -i ură și dezbinare si grade de superioritate desi prin vene curge a celasi sănge ,multă prostie omeneasca
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272