REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Fiscul spune că poți cere să fii tuns gratis dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie

Fiscul spune că poți cere să fii tuns gratis dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie

Andreea VLAICU 11 aprilie 2024 | 09:22 1195

Frizerii și coafezele sunt luați în vizor de ANAF. Fiscul încearcă să convingă persoanele fizice care prestează activități în saloane să își declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare.

Fiscul spune ca poti cere sa fii tuns gratis daca nu primesti bon fiscal la coafor sau frizerie

Fiscul îi încurajează practic pe români să ceară bon fiscal atunci când merg să se tundă sau să se epileze. "Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit", spun cei de la Fisc.  Potrivit INS serviciile de cosmetică și înfrumusețare s-au scumpit erau în februarie, în medie, cu 14% mai scumpe decât în urmă cu un an.

Un tuns și coafat poate să coste de la câțiva zeci de la lei la câteva sute de lei în saloanele din Capitală sau marile orașe. Așa că nu e de mirare că Fiscul vrea aceste venituri declarate și impozitate. Practic este o încercare a celor de la administrația fiscală de a crește încasările din zona de servicii de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea este mare.

Tot în acest scop Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin venituri oferind astfel de servicii să-și declare veniturile. Aceștia au obligația de a depune declarația unică. Termenul limită este 27 mai, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nici Ceaushescu cu comunishti lui nu au putut sa ii taxeze pe ashtia din industria frumusetzi pe bune si vine acum FISCul sa faca ordine aici,o sa fie ca pe timpul Comunishtilor cand se taia bon pe cat era pretzul real si clienta dadea de trei ori pretzul la n***u ca shpaga,sau la coafura-pedichiura se facea doar intrarea dupa care multe doamne sau domnishoare mergeau la coafeza sau ce o fi acasa in privat,cum fac medici de la stat acum cand pentru ca sa te trateze te trimit de la spitalul de stat unde sunt angajatzi la cabinetele lor private.
1
0
dmn popescu are dreptate!dar anaful nu lucreaza pentru popor!ei au ordin de sus sa inchida tot!uitativa in urma si vedeti cine castiga din meserii!fiecare avea cate un magazin dugheana etc.nu s-a inbogatit nimeni dar toti acesti oameni isi intretineau familiile din aceste activitati!acum cine mai castiga?doar maal urile care sunt controlate de niste giganti de care nu se poate lua nimeni!asa ca daca acum va spalati singuri masinile,daca va reparati singuri lucruri prin casa,masini etc. este din vina noastra pentru ca tacem si inghitim!
4
1
sunt caraghiosi cei de la fisc. la nicio frizerie, coafor , cosmetica, masaj, gene,unghii, etc., nu se da bon. sa stea fiscul la usa lor si sa verifice bonurile de la cliente. aici ar trebui stabilit un impozit anual.. fix.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212