REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Florin Cîțu anunță că FMI descinde în România

Florin Cîțu anunță că FMI descinde în România

Replica API 18 decembrie 2019 | 00:00 401

O echipă de la Fondul Monetar Internaţional va veni în România în ianuarie, va evalua modul de colectare, Codul fiscal şi ne va da soluţii, a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Digi 24, conform stiripesurse.ro.

"Eu o să am o echipă de la FMI care vine în România în ianuarie să se uite la Codul fiscal, la evaluarea modului în care noi colectăm, să vedem dacă Codul fiscal în România azi este o povară aşa cum este, alambicat, complicat sau poate fi îmbunătăţit. (...) Vor veni şi ne vor da soluţii", a afirmat Cîţu.

În raportul elaborat de staff-ul FMI după discuţiile cu oficialii români din luna iunie a acestui an, Fondul Monetar Internaţional (FMI) recomanda autorităţilor române să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, susţinut de măsuri de calitate destinate diminuării deficitului bugetar şi celui comercial, să reevalueze noua Lege a pensiilor şi să îmbunătăţească guvernanţa la companiile de stat.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te oftici ca nu ai si tu pensie speciala ? Nu ai pentru ca esti un dobitoc.
1
0
Si eu astept sa ii dau muie curvei de mata aia care a fatat un handicapat ca tine.
3
0
Speram ca FMI sa ceara Guvernului anularea tuturor pensiilor speciale.
7
6
Ne-am intor inapoi la Conventia democratica! Mai tineti minte cum statea prim ministrul Ciorbea ca ghiocelul in fata lui Poul Thomsen de la FMI? Atunci s-a facut distrugerea economiei tarii definitiv. Acum ii cheama pe astia de la FMI ca sa spuna ca taierile vor fi cauzate de indicatiile lor nu de prostia guvernului.
7
2
Iti aduce si faina pt nas ??
6
2
De incapabili ce sunteti , pusi numai pe concedieri si taieri de salarii si pensii , chemati FMI-ul ? Ceausescu i-a alungat si voi le pupati mana ? Liberalilor , mai mult ca sigur ca veti avea soarta P.N.T.C.D.-ului !
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212