REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fosta Şcoală Gimnazială nr. 19, VANDALIZATĂ! ‘Se alege praful de amintirile mele şi ale câtorva zeci de generaţii!’

Fosta Şcoală Gimnazială nr. 19, VANDALIZATĂ! ‘Se alege praful de amintirile mele şi ale câtorva zeci de generaţii!’

Replica API 23 iulie 2019 | 10:13 2094

O școală de cartier unde au studiat generații de copii se înfățișează, în prezent, într-o stare deplorabilă. Cei care au studiat aici și trec prin zonă asistă cu indignare la degradarea, pe zi ce trece, a clădirii unde și-au petrecut anii copilăriei. La „înjosirea” amintirilor lor. Căci Școala Gimnazială nr. 19, de pe strada Medeea nr. 25 a ajuns ținta vandalilor de când s-a luat decizia închiderii ei.

În 2018, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a luat decizia închiderii Școlii Gimnaziale nr. 19 Constanța și comasării acesteia cu Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”. „Era un număr mic de copii la unitățile respective”, justifică decizia reprezentanții ISJ Constanța. Odată cu închiderea școlii, imobilul a trecut în grija autorității publice locale. Inițial, a fost asigurată paza clădirii. Chiar și așa, persoane rău intenționate tot au găsit calea să pătrundă în interior și să distrugă. Ferestrele au fost sparte, la fel și tablele pe care au buchisit micuții, ușile au fost scoase din perete, iar pe podele sunt aruncate materialele didactice și cărțile după care în trecut au învățat copiii.

Planuri pentru reabilitarea acestei clădiri sunt, după cum ne-au precizat reprezentanții municipalității. Intenția este ca aici să fie realizat un sediu administrativ al Primăriei, dar demersurile sunt de durată. Iar până atunci... totul se degradează după cum se poate observa din fotografiile realizate de un cititor „Replica de Constanța”. Imaginile au fost transmite cotidianului cu următorul mesaj: „Cu o deosebită silă vreau să îți aduc în prim plan următoarele tale realizări. În acești doi ani, sub „papucul tău” am ajuns să văd cum se degradează tot în jurul meu, posibilități, oportunități, calitatea vieții, siguranța zilei de mâine. Cel mai grav este că ați ajuns, prin nepăsarea voastră, să îmi distrugeți și amintirile!

Consider că la 32 de ani am dat tot ce putea societății; plătesc taxe și impozite, am un loc de muncă, am doi copii minori (care la rândul lor și ei vor plăti taxe și impozite), aceste lucruri îmi permit să cer socoteală. În aceste imagini puteți vedea ruina Școlii Generale nr. 19 Constanța, s-a ales praful de amintirile mele și ale câtorva zeci de generații. Cândva primarul Decebal Făgădău a spus că orașul Constanța este un oraș bogat și trebuie să își arate bogăția. Iată, astea sunt bogățiile! Domnule primar, de când păstoriți dumneavoastră acest oraș, ați trecut măcar odată Podul de la Butelii să vedeți că și acolo trăiesc oameni? Cu siguranță nu. Nu este nicio problemă, votul rezolvă tot”.

Reamintim că starea de degradare a școlii de pe strada Medeea a fost prezentată în cotidianul „Replica de Constanța” și în edițiile anterioare.

F.B.

Citește și: În cel HAL a ajuns să arate CLĂDIREA FOSTEI ŞCOLI GIMNAZIALE 19 din Constanţa!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu un asa primar cretin totul se va narui in oras. Trebuie sa mergem la vot si sa votam impotriva acestui cacat care isi castiga capital electoral alocand sume enorme asistatilor social in loc sa investeasca in infrastructura orasului.
3
0
Cam asa arata si renumita SC ARGOS SA CERNAVODA...EXPERTUL IN BABAROASE LAZIA DORIN MIHAI A DUS SOCIETATEA IN FALIMENT.
4
0
Scoala nu mai are copii si directiunea a anuntat ca nu vrea cladirea. De ce ISJ nu vrea sa dea scoala? Bucovala ce interese are?
2
0
Rusine conducerea
3
0
8 ani am invatat acolo Nu e ok deloc
4
0
ISJ are un interes acolo pentru teren. Bucovala o mincinoasa care trebuie sa plece inapoi in satul makidonesc de unde a venit. Nu primaria este vinovata. Scoala este la ISJ.
6
0
Da e pacat si eu am invatat acolo din clasa a 3-a pana intr-a8-a.Aveti dreptate amintirile raman doar in memorie ca scoala va disparea curand la cum se misca lucrurile in tara asta .
6
0
Mmmmm politicienilor!!!
5
0
Invatati sa scrieti corect :
2
4
si eu astept alegerile, e clar ca asa nu se mai poate, e clar ca nu mai putem fi prostiti, e clar ca tineretul trebuie sa va ia locul
7
0
suntem prea ocupati la plaja . reveniti la toamna
7
0
Muie fagadau
9
0
"Se alege praful de amintirile mele"....de parca ii vandalizeaza cineva amintirile. Ce ne mai place sa exageram! Ce-ai vrea? Oamenii vandalizeaza de sute de mii de ani, n-ar avea de ce sa aiba respect pentru o fosta scoala din Constanta, la naiba!
0
17
Asa va ajunge si 29. In ciuda performantelor istorice si a cadrelor didactice valoroase, numarul de copii a scazut cu 30%. De ce oare? Nu cumva se urmareste tocmai acest lucru? Persoanele care sunt factori de decizie in invatamantul constantean, sunt cel putin dubioase.
14
2
Daca s-a redus numarul de copii, este corect sa fie inchisa.
7
5
ISJ nu a vrut sa o predea catre primarie! Adica ISJ adica BUCOVALA ZOIA este singura vinovata. Cipanii o vor sa faca un saivan. Primaria nu este vinovata. De la educatie trebuie inceputa investigatia. Bucovala Zoia este vinovata pentru dezastru. Mintiti oamenii. Noi stim adevarul. Bucovala are promis loc la PNL.
14
2
acolo am facut cklasa a 6 a, a 7 a si a 8 a... pentru ca la 22, directoarea titica, trai-ar familia la 2 metrii in pamant, a hotarat ca sunt un pericol pentru ea
1
8
Cred ca terenul pe care inca mai sta in picioare scoala este arvunit deja ! Se vor mai inchide scoli , lumea pleaca , au inceput sa paraseasca acet oras imputit si tiganizat !
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218