REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fostul șef al DSV Constanța este EXECUTAT SILIT

Fostul șef al DSV Constanța este EXECUTAT SILIT

Replica API 11 martie 2020 | 00:10 3760

A rămas fără postul de președinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVA), a revenit la Direcţia Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Constanţa însă, la scurt timp, a intrat în concediul medical, apoi postul i-a fost ”suflat” de către Simona Basalic și nimeni n-a mai știut nimic de el. De parcă nu ar fi fost de ajuns, Geronimo Brănescu a fost lovit, din plin, și de o executare silită, la cererea unei societăți, în vederea recuperării unei creanţe în valoare de 4.361,70 lei, reprezentând rest arendă pentru anul agricol 2018 – 2019. De precizat faptul că este vorba despre un teren pe care Geronimo Brănescu îl l-a exploatat în Fetești, județul Ialomița.

Geronimo Brănescu

Dispărut, de ceva timp, de pe scena publică, Geronimo Brănescu din cauza unor probleme medicale, fostul șef al ANSVSA, respectiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, se confruntă și cu probleme financiare. Acesta a exploatat agricol un teren în Fetești, aflat în proprietatea unei firme, SC Denro Invest SRL, deținută de un cetățean danez, în baza unui contract de arendă. Pentru anul agricol 2018 – 2019 a fost emisă o factură pe care Brănescu a achitat-o parțial, rămânând un rest de plată de peste 4.000 de lei. În ciuda eforturilor societății de a-și recupera debitul, acest lucru nu s-a concretizat. Fapt pentru care a demarat procedurile de executare silită. Astfel, a fost încuviințată executarea silită ce urmează a se efectua în toate formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, la cererea creditoarei Denro Invest SRL împotriva debitorului Brănescu Geronimo Răducu, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de arendă din data de 06 februarie 2018, înregistrat la Consiliul Local al Municipiului Feteşti, în vederea recuperării creanţei prevăzută în titlul executoriu, respectiv suma de 4.361,70 lei, reprezentând rest arendă pentru anul agricol 2018 – 2019 conform facturii nr. 78/02.09.2019, sumă ce se va actualiza până la achitarea integrală a acesteia, la care se adaugă şi cheltuielile de executare silită. În acest sens a fost autorizat biroul executorului judecătoresc Răduţă Nicoleta să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Încuviinţarea executării silite produce efecte pe tot teritoriul ţării şi se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate. Executarea silită nu poate fi atacată.

Vrea să revină la șefia ANSVSA

Geronimo Brănescu a fost demis de la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVA) de premierul României, Ludovic Orban, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. Demiterea l-a făcut pe Brănescu să deschidă acțiune în instanță, la Curtea de Apel București,solicitând anularea actului administrativ cu caracter normativ, respectiv decizia de demitere nr. 411/13.11.2019.

Precizăm că decizia de demitere a survenit ca urmare a incidentului din Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. De la București, Brănescu a revenit la pe funcția de director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Constanţa, însă imediat a intrat în concediu medical, fiind înlocuit cu Simona Basalic. Anterior numirii sale la DSVSA Constanța, Geronimo Brănescu a fost medic coordonator, între 2010 şi 2012, la Circumscripţia Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor Feteşti.

Averea lui Brănescu

Potrivit declarației sale de avere, Geronimo Răducu Brănescu deţine trei terenuri agricole de 8 hectare situate în Feteşti. În Feteşti, familia Brănescu deţine 5 hectare de teren intravilan şi alţi 800 mp de teren intravilan în Braşov. La acestea se adaugă încă un teren forestier de 1,75 hectare, situat în Braşov. Mai are o casă de locuit cu un garaj de 270 mp şi, respectiv 55 mp şi un apartament cumpărat recent în Constanţa. Geronimo Răducu Brănescu este proprietarul unei maşini de teren marca Land Rover RS şi o remorcă Geraldy, dar și al unei colecţii de picturi clasice în valoare de 50.000 euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a cautat cineva de unde atata avere?poate, dupa alegeri o sa vedem multee dosare, poate se va face curatenie ca asa ceva nu e posibil
1
1
geronimo-omul lui nicusor invatat la furat iar noua simona basalic o hoata cu diploma -fata lui tata dinu rade tot si fina liberalului dr.mertoiu alt hot
11
7
Ce va mai place sa denigrati..
5
6
A uitat sa treaca in declaratie si ferma din fetesti care se afla la primul Peco dupa statia de tacxare de la fetesti
2
5
astia de la dsv,anaf,stiu numai sa Ia ia Spaga.Cind e sa dea,le plinge inima de oftica.hotilor!
7
4
Vinde un porumbel si achita.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272