REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul şef al ISU Dobrogea, ELIBERAT condiţionat

Fostul şef al ISU Dobrogea, ELIBERAT condiţionat

Replica API 13 noiembrie 2015 | 00:00 871

Decizie definitivă

Decizie definitivă

Viorel Costache

Viorel Costache, fostul şef al ISU Dobrogea, a fost eliberat condiţionat. Pe 22 septembrie anul curent, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiţionată formulată Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penitenciarului Poarta Albă, dar decizia nu a fost definitivă şi procurorii DNA au depus contestaţie. Pe 12 noiembrie, Tribunalul Constanţa a respins contestaţia procurorilor. De data aceasta decizia este definitivă.

Precizăm că Viorel Costache fusese condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul anagajărilor ilegale din cadrul ISU Dobrogea. Însă, acesta nu se poate bucura prea mult timp de libertate întrucât un alt dosar a ajuns pe rolul magistraţilor. Potrivit procurorilor, în perioada 2008 - 2009, în contextul realizării unor lucrări la Centrul de pregătire a scafandrilor de luptă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, proiect finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, inculpaţii Viorel Costache, Constantin Miroiu, Virgilia Crina Ciochină şi Vasilica Vasile, abuzând de funcţiile pe care le deţineau, au trucat licitaţia organizată în scopul menţionat mai sus, în aşa manieră încât lucrarea respectivă a fost atribuită unei firme administrată de inculpatul Viorel Cobzariu, costurile manoperei şi a materialelor ridicându-se la un preţ de zece ori mai mare decât preţul pieţei.

Concret, Viorel Costache, în calitate de inspector şef al I.S.U. Constanţa, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat documentele de achiziţie şi a decis plata lucrărilor şi a materialelor necesare la un preţ mult mai mare decât valoarea reală, în condiţiile în care materialele fuseseră deja achiziţionate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108