REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
10.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Fratele fostului patron al cafenelei Filicori, țeapă de la o firmă din Constanța

Fratele fostului patron al cafenelei Filicori, țeapă de la o firmă din Constanța

Replica API 20 februarie 2019 | 00:00 1059

După ce a administrat complexul rezidențial din Mamaia

După ce a administrat complexul rezidențial din Mamaia

SC Economu Expert SRL din București, firma fratelului fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, a administrat, timp de mai mulți ani, mai multe imobile ale societății Sunrise Litoral SRL, din Constanța, situate în stațiunea Mamaia, însă cea dintâi nu a fost remunerată pentru servicii, fapt pentru care au ajuns în fața judecătorilor. Conflictul dintre cele două societăți nu s-a încheiat nici astăzi, deși acesta datează de mai bine de 5 ani.

Între părți a fost încheiat contractul de administrare și management imobiliar nr.443/24.04.2012 prin care firma lui Teodor Economu, în calitate de administrator, se obliga să furnizeze societății din Constanța, în calitate de proprietar al complexul rezidențial Tudors Residence, situat în Mamaia, servicii de administrare și management imobiliar legate de proprietatea exclusivă, de spațiile comune și de întreg complexul rezidențial, în schimbul unei remunerații, stabilite prin contract la 0,7 euro/mp suprafață utilă apartament + TVA. Numai că, nu a fost remunerată pentru serviciile prestate. SC Economu Expert SRL a solicitat în instanță obligarea SC Sunrise Litoral SRL la plata sumei de 48.752,52 lei reprezentând cheltuieli de întreținere pentru spațiile comune și proprietatea exclusivă și taxă de administrare, a sumei de 18.885,10 lei reprezentând penalități de întârziere aferente debitului principal calculate de la data scadenței și până la 31.12.2013, precum și în continuare, de la 01.01.2014 și până la achitarea debitului, cu consecința obligării la plata cheltuielilor de judecată.

Atribuțiile administratorului vizau negocierea și încheierea de contracte cu furnizorii de bunuri, utilități și servicii pentru întreg ansamblul rezidențial din Mamaia, în numele proprietarilor; asigurarea intervenției rapide a persoanelor specializate pentru remedierea eventualelor disfuncționalități apărute la echipamentele ce servesc complexul rezidențial; încheierea de contracte cu societățile autorizate pentru efectuarea lucrărilor de întreținere, intervenție și reparație; supravegherea personalului angajat care prestează servicii de curățenie ori alte activități etc. Separat de remunerația administratorului, firma din Constanța s-a obligat să suporte cheltuielile legate de spațiile comune generale, de spațiile comune ale blocului și de proprietatea exclusivă. Au fost emise facturi începând cu luna mai 2012. Plățile parțiale în sumă de 5729,98 lei au fost imputate, rămânând o diferență de achitat de 48.752,52 lei, spun reprezentanții SC Economu Expert SRL. La rândul ei, Sunrise Litoral SRL spune că societatea contractantă nu și-a îndeplinit obligațiilor contractuale legate de negocierea contractelor cu furnizorii de utilități, neremedierea instalațiilor de încălzire, a problemelor legate de furnizarea internetului, neprezentarea modalității de repartizare a cheltuielilor pe apartamente, lipsa recepției finale a apartamentelor. În ce privește cheltuielile de întreținere, se arată că facturile emise de reclamantă nu sunt însoțite de documente justificative, astfel că nu se poate verifica corectitudinea sumelor facturate.

SC Sunrise Litoral SRL a invocat ca și apărare de fond nulitatea contractului de administrare și management, motivat de faptul că reclamanta nu deține autorizația necesară pentru desfășurarea activității de administrare a imobilelor, conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 230/2007.

Din probele administrate la dosar, instanța a apreciat că SC Sunrise Litoral nu a dovedit neexecutarea unor obligații semnificative din partea firmei colaboratoare, așa că magistrații au admis, în parte, acțiunea lui Economu, în iunie 2016, firma din Constanța fiind obligată la plata sumei de 32.879,28 lei reprezentând remuneraţie administrator pentru perioada mai 2012-februarie 2014, calculată conform art.5.1 din Contractul de administrare şi management imobiliar nr.443/24.04.2012 , a sumei de 18.754,64 lei reprezentând penalităţi de întârziere aferente debitului principal - remuneraţie administrator, pentru perioada mai 2012-decembrie 2012, a penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere, aferente debitului principal remuneraţie administrator, începând cu luna ianuarie 2013 şi până la achitarea efectivă a acestui debit, a sumei de 13.725,18 lei reprezentând contravaloare cheltuieli spaţii comune şi a sumei de 224,90 lei reprezentând contravaloare cheltuieli spaţii exclusive, pentru perioada mai 2012-februarie 2014. De asemenea, a fost obligată la plata sumei de 17.321,06 lei reprezentând penalităţi de întârziere aferente debitului principal - cheltuieli spaţii comune şi spaţii exclusive, pentru perioada mai 2012- februarie 2014, a penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere, aferente debitului principal - cheltuieli spaţii comune şi spaţii exclusive, în continuare, din luna februarie 2014 şi până la achitarea efectivă a acestui debit. La recursul formulat de către Sunrise Litoral, Tribunalul a menținut, în iunie 2017. Numai că, se pare, SC Sunrise Litoral nu s-a conformat deciziei, fapt pentru care a formulat, în decembrie 2018, apel. Pe 27 februarie a.c., Curtea de Apel urmeză să se pronunțe în acest caz.

Tudorel Economu mai este asociat în societatea Fattoria Ristorante SRL, prin intermediul căreia a realizat mai multe investiții imobiliare în Mamaia și București. Mai este implicat și în SC Cher One SRL, Deco Food SRL, Deco Mall Expert Srl, Vitraliu SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Funia si sapunul ca fratiorul lui.
0
0
Bai sarmanul. Acum o simtii si el cum e sa iei tzeapa!
0
0
Mokanele cipanat, mai bine te-ai ocupa de Chirata ta, ca e cam rea de musca !
0
0
Mars in albania tigani albanezi
3
1
Sa ma fac pe voi cu varf , boratzilor. Neam de stricati hoti si koorve
4
3
Hai ca e bine , mai iau si makidonii tzeapa ! Ador sa dau tzepe la maky si la mushatele lor.
4
3
Cati oameni aveti la anaf ca faceti atatea matrapazlavuri si nu va vede nimeni saraci de voi ca va facut Cusa deportati pe toti.
9
3
Din 2fratii unul din ei nu iese bun
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212