REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
14.7° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Fraudă cu fonduri europene, la Constanța. Procurorii DNA au intrat pe fir

Fraudă cu fonduri europene, la Constanța. Procurorii DNA au intrat pe fir

Replica API 8 iulie 2020 | 20:58 4162

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, administratori ai unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (autorat și complicitate) și evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2012 – noiembrie 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect „Înființare fermă de creștere și exploatare a caprinelor în comună Săcele, jud. Constanța", unul dintre inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), pentru rambursare, documente sau declarații false având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în sumă totală de 2.175.476 lei.

O parte din documentele respective (facturi fiscale) care justificau execuția unor lucrări și care nu fuseseră realizate în realitate, ar fi fost puse la dispoziție de celălalt inculpat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale. În acest context, prin înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor respective (ce reprezentau cheltuieli fictive), ar fi fost produs un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 1.501.807 lei (TVA și impozit pe profit).

În cauză, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale s-au constituit părți civile cu sumele de 1.501.807 lei respectiv 2.175.477 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagoveanu e achitat, halal justitie. Judecatorii ar trebui sa dea socoteala, o gasca de infumurati plini de bani si corupti
4
0
Au intrat pe fir...cica...vrajeala ieftina.
4
0
Stati linistiti, se vor prescrie faptele
5
0
Mazare si gasca lui au furat mult din fonduri piata ovidiu finduri furate placile se desprind bani sau luat fonduri furate
8
0
sa se controleze in amanunt, e jale cam peste tot cu astfel de fonduri
6
2
Intrati in controale si la firmele care fac cursuri calificari prin fonduri europene.Nici pana in ziua de azi nu am facut cursul inceput.Te plimba pe drumuri si te mintea : mai treceti ,va anuntam etc.La sfarsitul anului au aparut la tv cu aceste cursuri facute fiind premiati de primarie.Si-au schimbat sediul de pe str.Rachitasi.Firmele Sagetarius,THR.Nu am primit nici macar un pahar cu apa la minciuna de curs inventat inainte de cel de calificare.La aceste cursuri se oferea subventii in bani,mancare, rechizite etc.Pot dovedi cu acte si documente.
13
1
Nu le-au trebuit 7 ani sa-i prinda ci a trebuit sa pice PSDisti de la putere si noii politicieni sa ii lase macar putina libertate justitiei,pentru ca procurori au sertarele pline cu dosare"beton" de care nu au voie sa se atinga. Va dati seama cat de greu este sa arestezi un rechin ca R.Mazare,L.Dragnea ect daca pentru niste neica nimeni de la Sacele a trebuit sa pice PSDeu"partidul hotilor din tara asta"pentru ca sa se miste un pic caruta justitiei din Romania.
9
9
Sa se verifice fermele mikidonilor !
18
5
plinu , s a instraineze marfa, asa i la noi !procurorii dna sunt depasiti de situatii,salarii mici munca multa !
5
4
Le-au trebuit 7 ani , ca sa-i depisteze, acum se vor judeca inca 7 in libertate iar la final vor primi 7 zile cu suspendare fmm! Bravo justitie !
26
0
spagoveanul?!!!
10
3
Nume prenume si la inchisoare
10
5
Sa fie vorba de ginerele primarului ?
12
1
Dupa 7 ani dna constata...whauu ce performantza...
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212