REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fructul care poate afecta ficatul. Mulţi români îl consumă zilnic în această perioadă

Fructul care poate afecta ficatul. Mulţi români îl consumă zilnic în această perioadă

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 991

Este sezonul pepenelui roșu și mulţi români îl consumă în cantități mari. Însă acesta nu este cel mai sănătos fruct, ba dimpotrivă. Pepenele roşu, consumat în cantităţi mari, poate afecta ficatul. Mai mult, acesta este un fruct care îngrașă.

"Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă “doară”... grăsimea de pe burtă", avertizează Mihaela Bilic, medic nutriționist, scrie antena3.ro.

Pepenele roşu poate afecta ficatul

"Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.

Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta.

Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.

Cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. "Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia", afirmă medicul nutriţionist.

Peste 90% din conținutul pepenelui este apă

Consumul de pepene poate preveni deshidratarea, dar este indicat ca apa să rămână principala sursă de hidratare, mai ales pentru că mai mult de 5% din pepene este reprezentat de zahăr.

Chiar şi seminţele pepenelui sunt bogate în substanţe nutritive precum fier, zinc, vitamina B, proteine, fibre şi acizi graşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fa bilic,numai tmpenii debitezi!afecteaza ficatul pesticidele din pepenimajoritatea pepenilor demla noi sint cruzitzeapa.maninci si.i purjezi,fraiero!
0
0
Auzi,ce tampenie, pepenele afecteaza ficatul...atunci luati cu burgeri, alcool si tutun,ahaha,mor!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272