REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fugită de acasă şi cu probleme psihice, a PUS în PERICOL constănţenii! A rămas fără permis

Fugită de acasă şi cu probleme psihice, a PUS în PERICOL constănţenii! A rămas fără permis

Replica API 29 iunie 2017 | 00:00 304

Încă un caz…

Încă un caz…

Femeia care a făcut raliuri pe bulevardul Mamaia a fost liniștită cu greu de oamenii legii. Aceasta nu a dorit să coopereze până la ore târzii în noapte, când a fost condusă la Spitalul din Palazu Mare. S-a stabilit că este cunoscută cu afecțiuni psihice, existând suspiciunea unei schizofrenii. Cert este că femeia fugise de acasă! Și, din păcate, acesta nu este singurul caz. Numai anul acesta, la malul mării au mai fost înregistrate două nefericite evenimente cu persoane cu probleme de natură psihică, aflate la volan.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 27.06.2017, ora 11.30, au depistat-o pe Andreea Elena I., în vârstă de 45 de ani, din București, a condus un autoturism marca Toyota Yaris, pe bulevardul Mamaia, unde a provocat mai multe accidente soldate cu pagube materiale. Polițiștii constănțeni au observat în momentul identificării șoferiței în cauză un comportament delirant cu o gândire dezorganizată.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit faptul că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și a fost condusă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii prezenței în organism a unor substanțe cu efect psihoactiv. Deoarece a refuzat să-i fie prelevate probe biologice, medicii care au consultat-o au decis transferarea la secția de psihiatrie a Spitalului Județean Constanța.

De menționat este că, pe parcursul cercetărilor, permisul de conducere i-a fost suspendat. În plus, femeia va fi consulatată de un specialist și, în funcție de diagnostic, se va decide dacă îi va fi anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Amintim că, potrivit martorilor, femeia a trecut pe culoarea roșu a mai multor semafoare, nu a respectat nici un semn de circulație și a trecut milimetric pe lângă pietoni. Mai mult decât atât, când a văzut că alți participanți la trafic încearcă să o oprească, a apăsat pedala de accelerație.

La intersecția cu strada Ion Rațiu, văzându-se încolțită, a efectuat manevra de mers înapoi, a lovit o mașină parcată și a demarat în trombă. Între timp au fost anunțați polițiștii rutieri, care au reușit s-o scoată din trafic, pe bulevardul Mamaia colț cu strada Mircea cel Bătrân.

Medic stomatolog cu probleme psihice prins cu focuri de armă, la Constanța

Amintim și faptul că pe 30 aprilie, în jurul orei 08:00, în municipiul Mangalia unui șofer cu autoturism BMW seria 3 i s-a făcut semn să oprească de către un echipaj al Poliției. Nu a oprit la semnal și a continuat deplasarea în viteză. La intrarea în Eforie Nord, un baraj format din două autospeciale și o motocicletă a fost forțat de autoturismul în cauză, una dintre autospeciale fiind zgâriată ușor, nefiind victime.

În zona podului de la Agigea, un alt baraj al poliției l-a oprit, după ce un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical. Conducătorul auto, Ciprian Untaru, are 40 de ani, este din București și lucrează ca medic stomatolog. Acesta a fost condus la sediul poliției din Mangalia pentru audieri, după care reținut și propus spre arestare. Însă, magistrații au decis anularea mandatului de reținere și internarea suspectului într-un centru medical ca urmare a evaluării psihiatrice de la Palazu Mare (tulburare schizoafectivă), unitate medicală la care a și fost condus de către anchetatori.

Precizăm că Ciprian Untaru a refuzat recoltarea de probe biologice. De menționat este că tulburarea schizoafectivă este un diagnostic psihiatric care descrie o tulburare mentală caracterizată prin episoade recurente de fluctuaţii ale dispoziţiei care apar concomitent cu distorsiuni ale percepţiei. Tulburarea afectează cel mai frecvent cogniția şi emoţiile, fiind tipice halucinaţiile auditive, paranoia, delirul bizar, vorbirea şi gândirea dezorganizate, potrivit psihoterapia.eu.

Circ în Portul Tomis: șoferița avea probleme psihice!

Un alt caz înregistrat la Constanța a avut loc pe 4 martie, când o tânără șoferiță în vârstă de 27 de ani a făcut un adevărat circ. Nu se știe ce anume a supărat-o atât de tare, însă femeia a început să trântească ușile propriei mașini, să scoată obiectele din autoturism și să le arunce și, mai mult decât atât, aceasta era din ce în ce mai iritată că lumea se opera să o privească!

Într-un final, martorii au sunat la 112 și un echipaj al poliției s-a prezentat la fața locului, în Portul Tomis. Oamenii legii au stabilit că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Ulterior i s-au prelevat şi probe de sânge pentru a se depista dacă femeia consumase sau nu droguri. Surpriză! Şi în acest caz, rezultatul a fost negativ! În final, s-a decis internarea tinerei pe secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa.

Și, având în vedere că aceste fapte sunt înregistrate, cei mai mulți se întreabă ce caută astfel de persoane la volan, de ce nu au permisele de conducere anulate, așa cum ar trebui în mod normal. Dar dacă medicii nu comunică situațiile Serviciului Rutier…, cam aici este problema. Pe de altă parte, medicii ar susține că în astfel de cazuri există confidențialitatea care nu poate fi încălcată. Și de aici se formează un cerc vicios.

Liliana CHIRU

Detalii aici:

https://www.replicaonline.ro/situatie-alarmanta-cati-dintre-soferi-au-facut-examenul-medical-pe-bune-317508/

https://www.replicaonline.ro/un-sofer-baut-a-facut-o-criza-de-epilepsie-la-volan-avea-voie-sa-conduca-316317/

https://www.replicaonline.ro/trimisi-in-judecata-au-obtinut-permise-de-conducere-fara-examen-medical-321353/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand ii examinati pe aceste persoane nu va dati seama ca aveti langa dvs la volan niste dilai???...
2
1
Si coaeda de UDREA se chinuie sa fete un borac , da' la 46 de ani , dupa cit a inghitit de la chioru , e cam greu ! Noroc cu fertilizarea in vitro ..... '' Unul fute ... si altul da din cur '' ...
1
2
Ba fraierilor e mama ii nefututa de mult si nici n a mai fumat ceva de o perioada
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218