REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Gabriela Firea acuză că testarea virginității e discriminare de gen

Gabriela Firea acuză că testarea virginității e discriminare de gen

Replica API 8 iunie 2022 | 18:26 1791

Testarea virginității este o formă de discriminare de gen, iar virginitatea nu este un termen medical sau științific, ci un concept social, cultural și religios care reflectă discriminarea de gen a femeilor, afirmă ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Stop abuzului fizic și emoțional asupra tinerelor! Consider că testarea virginității este o formă de discriminare de gen, iar virginitatea nu este un termen medical sau științific, ci un concept social, cultural și religios care reflectă discriminarea de gen a femeilor. Această practică reprezintă un act de violență împotriva femeilor și o încălcare a drepturilor omului, cum ar fi dreptul de a fi protejat de discriminare pe criterii de sex, dreptul la viață, libertate și siguranță a persoanei, inclusiv integritatea fizică și drepturile copilului”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a avut, luni, o întâlnire de lucru pe acest subiect, în continuarea demersurilor de la înființarea ministerului, cu prof.univ.dr. Cristian Curcă, director general în cadrul Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, Luminița Popescu, secretar de stat ANES și Anca Hendea, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Susțin demersurile Ministerului Justiției, Ministerului Sănătății și Institutului Național de Medicină Legală de a elimina prevederile legislative care permit realizarea testului de virginitate la cerere, în alte cazuri decât cele în care este solicitat de către instituții abilitate. De asemenea, noile prevederi legislative vor asigura și gratuitatea examinărilor pentru minori și victimele violenței domestice. Organizația Națiunilor Unite, încă de acum zece ani, a cerut guvernelor să fie oprită această practică, considerată o acțiune prin care se încalcă drepturile omului, fără a oferi informații medicale relevante raportat la scopul urmărit. Împreună cu Organizația Mondială a Sănătății au semnat, în 2018, o declarație comună prin care condamnă aceste practici. În multe state europene, această practică a fost deja scoasă în afara legii, iar România trebuie să se alinieze acestor cerințe. De exemplu, în Franța și în Marea Britanie testările au fost interzise”, conchide Firea, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar se baga in seama soldoveanca, madam sarma. La trecutul ei glorios, barbati ingropati, familii dezbinate.....
1
0
vapoare trec si nici o urma nu lasa
1
0
gabi nu mai e virgina de la 12 ani.a inceput cu famiglia...
0
0
Toate cwrvele canta in corul bisericii
0
0
eu duc fata periodic la medic, asa o tin in frau
1
0
sau la negrii lui orban
0
0
ca toti violatorii inclusiv de minore si incensturile sa fie asa din partea casei nu? esti desteapta rau sorosisto si progresisto si cancel cutlure si toate cacaturile care au aparut azi de la black live la 15 mi de genuri de rase x y si dracu sa va ia pe toti
0
0
Firuto tu esti contra ca tu de mica ai facut de toate si oral si anal si stii ce inseamna asta.
1
0
Antenisto, pe sub masa lui felix motanu unde ti-ai facut stagiatura.... si nu numai
1
0
INAINTE DE EXAMENUL DE BACALAUREAT.CINE NU ESTE VIRGINA NU INTRA LA EXAMEN.SA VEDETI CE PARASUTE ATI CRESCUT DRAGI ROMANI.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272