REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Generalii ruși au discutat, în absența lui Putin, despre un atac nuclear în Ucraina

Generalii ruși au discutat, în absența lui Putin, despre un atac nuclear în Ucraina

A.F. 4 noiembrie 2022 | 00:00 768

Liderii militari ruşi au discutat recent despre momentul şi modul în care Moscova ar putea folosi arme nucleare tactice în Ucraina. Informația este publicată de The New York Times, care menționează aspectul alarmat că președintele rus Vladimir Putin nu a participat la discuție.

Membrii guvernului american au fost informați la jumătatea lunii trecute despre ce au vorbit liderii militari ruși.

Administrația Biden crede că asemenea discuții arată cât de frustrați sunt generalii de la Moscova din cauza eșecurilor din teren.

Vladimir Putin a spus, săptămâna trecută, într-un discurs la Valdai Club, în Moscova, că nu a vorbit niciodată "cu intenție" despre utilizarea armelor nucleare rusești.

El a făcut această afirmație la o zi după ce a supervizat, prin videoconferință, exercițiul GROM, în cadrul căruia ministrul rus al Apărării i-a raportat că a fost lansat un contraatac "masiv" asupra inamicului, ca urmare unui atac nuclear asupra Rusiei.

"Nu am spus niciodată nimic în mod intenționat despre posibilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia. Am răspuns doar făcând trimitere la declarațiile liderilor occidentali", a susținut, atunci, liderul de la Kremlin.

Administrația americană a refuzat să comenteze cele publicate în The New York Times.

Armele nucleare tactice, despre a căror utilizare au vorbit militarii ruși în absența lui Vladimir Putin, au puteri explozive între câteva kilotone și câteva zeci de kilotone de explozibil convențional.

Capacitatea lor distructivă este mai mică decât a armelor cu fuziune, a căror forță se măsoară în sute de kilotone.

Chiar și așa, utilizarea unei arme nucleare tactice într-o zonă locuită ar însemna moartea a mii sau zeci de mii de oameni și contaminare radioactivă de lungă durată în regiunea respectivă, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa zica dupa atac ca nu a fost el si ca n-a stiut nimic. Mwie !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272