REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Germania: Institutul Robert Koch, sceptic în ce priveşte testarea în masă a fotbaliştilor

Germania: Institutul Robert Koch, sceptic în ce priveşte testarea în masă a fotbaliştilor

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:21 1179

Institutul Robert Koch din Berlin (RKI), agenţie guvernamentală pentru controlul şi prevenirea bolilor, şi-a exprimat scepticismul în ce priveşte testarea în masă a fotbaliştilor, în contextul pandemiei de coronavirus, în vederea posibilei reluări a Bundesligii luna viitoare, scrie DPA.

Vicepreşedintele institutului, Lars Schaade, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că testele ar trebui rezervate persoanelor suspecte de îmbolnăvirea cu virusul Sars-Cov-2.

"Nu înţeleg de ce unele segmente ale populaţiei, cum ar fi sportivii - vă puteţi gândi la orice altă categorie ce ar putea prezenta un anumit interes social - ar trebui testate sistematic", a spus Schaade. "Dacă pentru el (un jucător) există indicaţiile medicilor, bucuroşi. La fel, dacă e parte a unui focar de infecţie", a adăugat el.

Testele efectuate în lumea fotbalului înseamnă "o problemă dificilă", a estimat Schaade.

Politicienii au semnalat că Bundesliga s-ar putea relua luna viitoare, cu porţile închise şi cu respectarea strictă a regulilor de protecţie sanitară.

Planurile pentru disputarea în siguranţă a partidelor ar include şi testarea, din trei în trei zile, a jucătorilor, antrenorilor şi membrilor staff-urilor prezenţi la meciuri. Aceasta ar presupune efectuarea a circa 20.000 de teste până la finalul sezonului.

Preşedintele consiliului de supraveghere al clubului german de fotbal Schalke 04, Clemens Toennies, un producător în industria cărnii, şi-a oferit Ligii Germane de Fotbal (DFL) laboratorul propriu pentru testarea virusului COVID-19.

În acest moment, laboratoarele pot procesa 730.000 de teste pe săptămână, însă acest număr este aşteptat să crească semnificativ săptămânile următoare, scrie agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e incredere in voi si nici in Fake News Network ,hai ca stim cine e in spate!OUT OF SHADOWS sau Iesirea din Umbra e pe youtube subtitrat mai nou!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272