REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ginecologul de la Nuclearelectrica nu a primit avizul CNCAN pentru a fi administrator și a fost zburat din funcție

Ginecologul de la Nuclearelectrica nu a primit avizul CNCAN pentru a fi administrator și a fost zburat din funcție

Replica API 11 octombrie 2019 | 00:00 1458

Lider ALDE din Galați, cu studii la frecvență redusă

Lider ALDE din Galați, cu studii la frecvență redusă

Situație fără precedent la Nuclearelectrica, unde un administrator numit în funcție în decembrie 2017 a fost dat afară după ce nu a primit aviz favorabil din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). Este vorba despre Cristian Dima, lider ALDE Galați și fost manager al unui spital de ginecologie, cu școala gimnazială terminată în opt ani, liceu în cinci și studii superioare la Educație Fizică, la frecvență redusă.

”Societatea Națională Nuclearelectrica SA (SNN) aduce la cunoștința acționarilor că, prin notificarea primită de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) în data de 09.10.2019, compania a fost înștiințată cu privire la rezultatul procesului de acordare a avizelor CNCAN pentru administratorii ne-executivi, în baza normei de securitate nucleară privind pregătirea, calificarea și autorizarea personalului organizațiilor care exploatează instalații nucleare, NSN 23. Ca urmare a derulării acestui proces, CNCAN a notificat SNN că domnul Cristian Dima, membru al Consiliului de Administrație, nu a obținut avizul CNCAN”, a anunțat ieri Nuclearelectrica.

”În conformitate cu prevederile Contractului de Mandat încheiat cu administratorii ne-executivi ai companiei, în baza art. 13.1, litera k), respectiv: “în cazul în care Administratorul nu trece în termen de 12 luni de la data începerii mandatului de verificările CNCAN prevăzute de Normele NSN 23, contractul va înceta la momentul la care CNCAN/Administratorul va înștiința SNN cu privire la faptul că Administratorul nu a trecut de verificările CNCAN prevăzute de NSN 23 și în acest caz SNN nu va datora Administratorului daune pentru acest caz de încetare”, Contractul de Mandat al domnului Cristian Dima a încetat de la data primirii notificării CNCAN, respectiv 09.10.2019”, se mai arată în informarea Nuclearelectrica.

Consilierul Dima dădea bani publici ONG-istului Dima

Cristian Dima este preşedintele ALDE Galaţi și fost secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri în perioada ianuarie- aprilie 2017, când a fost demis de către premierul de atunci Sorin Grindeanu, după ce a pierdut definitiv un proces cu ANI.

Dima a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de conflict de interese, în condiţiile în care a votat, în calitate de consilier local în Galaţi, finanţarea unui ONG pe care îl conducea.

„Buna Vestire” de la Galați: obstetricianul nuclear

Cea mai ”valoroasă” recomandare a lui Cristian Dima pentru funcţia de şef al companiei nucleare de stat este aceea de administrator al unui spital de ginecologie. Cristian Dima a fost între 2012- 2015 şi apoi în perioada 2016- 2017 membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” din Galaţi.

Patron de amanet, amator de yahturi, bijutier și vânător

Anterior, ginecologul de la Nuclearelectrica a activat în propriile afaceri Convert Leasing IFN SA, Convert Exchange SRL şi Convert Trading SRL, iar din 2007 este preşedintele Yacht Club Regal Român filiala Galaţi. Obstetricianul patron de amanet, case de schimb valutar şi amator de yachturi face parte şi din Consiliul Director al Patronatului Bijutierilor din România, o altă calificare ”vitală” fiind şi aceea de preşedinte al Asociaţiei Judeţene a a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi.

Doctorul de peste Prut

Și educaţia este una de elită: ginecologul de la Nuclearelectrica a terminat şcoala gimnazială în opt ani (între 1974 şi 1982, potrivit propriului CV), liceul în cinci ani, iar până să dea în 1992 la Universitatea Româno- Americană „Anghel Rugină”, Finanţe- Contabilitate, a urmat timp de un an cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, la frecvenţă redusă. Este broker de valori mobiliare şi are brevet în turism, în 2006 şi-a luat licenţa, iar din 2012 este doctor în ştiinţe economice în Republica Moldova.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atit ai inteles tu din articolul asta? din cei trei neuroni pe care-i ai, doar doi au functionat?
3
1
Asta era de la ALDE. Alde Tariceanu.Probabil ca a contat cit cotiza la partid.
15
2
In functii trebuie numiti numai cei care au studiile de specialitate. Nu aventurieri adunati de pe toate drumurile.
18
1
Speram sa nu repete practica si noii castigatori de motiune. Una din tampeniile PSD-alde a fost si numirea de persoane cu alta pregatire profesionala in functii economice industriale importante. Conducerea e deficitara ai lenta pentru ca nu au siguranta deciziilor. Dar i-au pus si se vede ca doar bani incaseaza si hotarasc de multe ori aiurea.
16
1
Si unde-s studiile medicale si ginecologice? Asta-i articol credibil?
13
4
80% din USR isti au un cv asemanator sau chiar mai dezastruos....cred ca i lider USR Galati nu Alde...
11
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272