REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Globurile de Aur nu vor include nominalizări pentru actorii ale căror feţe sunt acoperite de măşti

Globurile de Aur nu vor include nominalizări pentru actorii ale căror feţe sunt acoperite de măşti

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 985

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) a anunţat miercuri noi modificări ale regulamentului desfăşurării Globurilor de Aur, care precizează că nu vor putea fi nominalizaţi la aceste premii actorii care nu îşi arată feţele pe ecran, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Rolurile care implică doar vocea nu sunt eligibile la nicio categorie de interpretare", se precizează în regulament, o măsură care se referă la avântul pe care l-au căpătat producţiile bazate pe supereroi ale căror feţe sunt acoperite de o mască, cum este cazul serialului "The Mandalorian".

Actorul chilian Pedro Pascal, care joacă în "The Mandalorian", apare cu faţa acoperită în toate episoadele din primul sezon al serialului, cu excepţia ultimei părţi, când îşi arată pentru un scurt timp faţa, dar suficient pentru a putea primi o nominalizare.

Nici serialul şi nici Pedro Pascal nu au fost nominalizaţi la ultima ediţie a Globurilor de Aur, însă rolul său pare să-i fi inspirat pe organizatorii Globurilor de Aur să facă aceste clarificări.

Sunt anunţate şi alte seriale de televiziune care, la fel ca "The Mandalorian" pentru franciza "Star Wars", vor prelua ştafeta unor producţii inspirate din universul Marvel şi DC Comics astfel încât va creşte numărul actorilor cu feţele acoperite, iar scenariştii trebuie să aibă în vedere acest lucru dacă vor dori ca eroii lor să se regăsească pe lista nominalizărilor la Globurile de Aur.

În cazul scenelor de acţiune se întâmplă de multe ori, aşa cum a fost şi cazul lui Pedro Pascal, ca personajul să nu fie interpretat de actorul titular, ci de cascadori.

Printre alte schimbări, Globurile de Aur vor include antologiile în aceeaşi categorie care premiază miniserialele sau filmele de televiziune.

O antologie este un serial în care fiecare episod prezintă o poveste complet diferită sub aceeaşi tematică, precum "Black Mirror" sau "The Twilight Zone".

Se precizează, de asemenea, că actorii din rolurile secundare trebuie să participe la minimum 5 % din intrigă pentru a putea fi nominalizaţi, iar regizorul fiecărui episod trebuie să fie aibă numele trecut în genericul de pe ecran.

Nu în ultimul rând, dacă două ţări finanţează un proiect comun vor putea candida împreună la categoria dedicată peliculelor internaţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste adevarati!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920