REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Golf: Unsprezece jucători angajaţi în circuitul LIV depun plângere împotriva PGA

Golf: Unsprezece jucători angajaţi în circuitul LIV depun plângere împotriva PGA

Replica API 5 august 2022 | 00:00 773

Unsprezece jucători, între care starurile Phil Mickelson şi Bryson DeChambeau, angajaţi în LIV Golf, liga disidentă finanţată de fonduri saudite, au depus miercuri o plângere împotriva circuitului nord-american PGA, pentru "practică anticoncurenţială", care a condus la suspendarea lor, informează AFP.

Acţiunea în justiţie, depusă la tribunalul californian, contestă suspendările până la noi ordine impuse de comisarul PGA, Jay Monahan, tuturor jucătorilor care au participat la primele trei turnee ale LIV, citează Agerpres.

"Pe măsură ce monopolul său a crescut, circuitul s-a folosit de poziţia dominantă pentru a elabora practici anticoncurenţiale", acuză jucătorii în plângerea lor.

"Ameninţat de emergenţa LIV Golf şi diametral opus misiunii sale fondatoare, circuitul a făcut tot posibilul pentru a distruge carierele şi mijloacele de subzistenţă ale tuturor jucătorilor de golf care au îndrăznit să participe la turneele organizate de noua organizaţie", se arată în plângerea disidenţilor.

Trei jucători disidenţi, australianul Matt Jones, americanii Talor Gooch şi Hudson Swafford, au cerut să beneficieze de o ordonanţă temporară pentru a putea participa la playoff-ul FedEx Cup, competiţie programată săptămâna viitoare la Memphis (Tennessee).

Acest trio a acumulat suficient de multe puncte în clasament pentru a putea concura la acest turneu, înainte însă de a se angaja în LIV Golf şi de a fi suspendaţi de facto de PGA Tour.

Ceilalţi reclamanţi sunt mexicanii Abraham Ancer şi Carlos Ortiz, englezul Ian Poulter, americanii Jason Kokrak, Pat Perez şi Peter Uihlein.

Fostul lider mondial al golfului profesionist, americanul Tiger Woods, a refuzat o ofertă de aproape 800 de milioane de dolari pentru a juca în LIV Golf, noul circuit de golf susţinut financiar de Arabia Saudită, conform preşedintelui acestui circuit disident, australianul Greg Norman.

Dacă Woods, la fel ca nord-irlandezul Rory McIlroy, a refuzat oferta, LIV Golf a reuşit totuşi să atragă nume precum Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau şi, mai recent, Henrik Stenson, fostul căpitan al echipei europene de Ryder Cup.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272