REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Guvernul Ciucă, criticat pentru harababura din energie: „O bătaie de joc“

Guvernul Ciucă, criticat pentru harababura din energie: „O bătaie de joc“

A.F. 23 decembrie 2022 | 00:00 618

Deputatul USR Cristina Prună spune că măsurile în energie sunt o „bătaie de joc” și Guvernul nu gândește în perspectivă: „Când modifici o lege de șapte ori, înseamnă că ai greșit-o din capul locului”, spune ea.

Când modifici o lege de șapte ori, poate trebuie să te gândești că ai greșit-o din capul locului, declară la RFI deputata USR Cristina Prună. Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii critică Guvernul pentru ultimele măsuri de plafonare din energie.

Guvernul face un pas înapoi și renunță la măsura prin care persoanele cu mai multe locuințe erau obligate să depună o declarație pe propria răspundere, pentru a beneficia de plafonarea din energie. Decizia inițială a provocat nemulțumiri și cozi la ghișeele furnizorilor.

Cristina Prună critică Guvernul: „Asistăm la o bătaie de joc și asta din cauza incompetenței Guvernului actual și mai ales și din cauza faptului că în Parlament, după ce Guvernul dă OUG-uri, mai mult de 220 de parlamentari PSD, PNL și UDMR nu sunt în stare să facă legi, să voteze legi, care să nu mai pună oamenii pe drumuri. Din păcate, pe legile acestea pe care le-a dat Guvernul, Ordonanțele de Urgență, au existat foarte multe modificări, au fost modificate de șapte ori, iar atunci când modifici o lege de șapte ori, poate trebuie să te gândești că ai greșit-o din capul locului”.

Deputata prezintă măsurile propuse de USR: „Noi am depus atunci un amendament, astfel încât această plafonare pe care Guvernul a propus-o să se aplice pe tranșe de consum, amendament care a fost respins, adică am spus: pe primii 100 kW să se aplice prețul de 0,68 de lei/kW pentru toată lumea, pe următorii, până la 255 să se aplice acel preț de 0,8 lei pentru toată lumea. Deci existau soluții, astfel încât să nu mai fie puși oamenii pe drumuri, dar nu au fost luate în seamă. Dar pe termen mediu și lung, iarăși, noi nu știm ce se întâmplă, pentru că nu există o gândire în perspectivă a acestui Guvern. Au plafonat, au reglementat, dar această criză este o criză a producției de energie și de aceea, acum ar trebui să vedem Guvernul cum se gândește să eficientizeze consumul de energie și să crească producția de energie”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incompetence and theft of public funds are standard practice of Romanian politicians
1
0
Bineinteles ca acum este deja tarziu si nu ne-au mai ramas decat “injuriile si cuvintele obscene” !
1
0
Este adevarat ca se puteau gasi solutii mai bune si guvernul s-a dovedit din nou lacom si ticalos pentru ca a vrut sa castige cat mai mult din cresterea de preturi la energie din care a castigat oricum enorm dar problema a inceput de la parlamentul european care a impus liberalizarea pietei energiei in 2014 si a tuturor guvernelor si parlamentelor noastre care au acceptat asta de atunci incoace stiind foarte bine consecintele
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272