REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Guvernul și-a lansat propriul site de știri

Guvernul și-a lansat propriul site de știri

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 788

În această perioadă sensibilă pe care o traversează țara noastră, dar și restul lumii, Guvernul României a considerat necesară creearea unei platforme online pentru a informa în mod corect cetățenii. Se numește platforma online Covid-19 Știri Oficiale și o puteți găsi accesând domeniul stirioficiale.ro.

În această perioadă, în care populația este greu încercată, este esențial ca oamenii să fie foarte bine informați, din surse oficiale și verificate. În acest sens, a fost lansată platforma online COVID-19 Știri Oficiale, al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor”, a declarat Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

Tot în această perioadă, majoritatea colegilor noștri a încercat să filtreze cât mai mult informația, astfel încât să nu producă panică în rândul populației. Desigur că au existat și excepții, anumite publicații sau televiziuni care au ales senzaționalul în detrimentul informării corecte, din diverse motive.

Potrivit Guvernului, platforma online centralizează doar informațiile din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Proiectul este realizat în baza unui protocol de colaborare semnat între Secretariatul General al Guvernului și organizația neguvernamentală Code for Romania.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Antoanele adica natiunea este greu incercata in aceste momente?Pai ce pana acum natiunea a fost fericita nu ?Cu voi banditilor.Acum vreti sa ne luam informatiile de la voi ca sunteti impartiali si ne oferiti adevarul.Antoanele Antoanele.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272