REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

HACKERUL constănțean GHIAȚĂ a fost ARESTAT în MEXIC!

HACKERUL constănțean GHIAȚĂ a fost ARESTAT în MEXIC!

Replica API 20 iulie 2021 | 23:59 15467

Mihai Ghiaţă, zis şi Ice, era căutat internaţional pentru infracţiuni informatice. În anul 2004, el a pus bazele unei reţele infracţionale, şi, împreună cu mai mulţi indivizi, s-au specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA. În anul 2013, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru fraude informatice şi iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, dar era de negăsit, fiind dat în urmărire prin Interpol. Acum, iată că a fost arestat. Se pare că și în Mexic (acolo se afla și nu se ferea s-o arate) avea aceleași ”îndeletniciri”.

Potrivit archyde.com, câțiva cetățeni români au fost arestați pentru posibila lor participare la faptele comise de gruparea condusă de Florian Tudor, care a acționat în Riviera Maya, înșelând utilizatorii cardurilor bancare prin pirateria bancomatelor, efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea de e-mailuri pentru a goli conturile.

Este vorba despre Mihai Ghiață și Iulia Iancu, care au fost arestați pe 15 iulie de către Procuratura Generală (FGR) din Mexic, în timpul unei operațiuni în care au fost percheziționate trei locuințe în Cabo San Lucas și Baja California Sur.

Citește și: Carderul Ghiaţă, dat în urmărire prin INTERPOL, sfidează legea: vrea încă un drept la replică

La una dintre aceste adrese, situată în cartierul Residencial El Tezal, au fost reținuți cei doi, care au fost identificați de Unitatea de Investigații Cibernetice a Agenției de Investigații Criminale (AIC), ca posibili responsabili pentru furtul și clonarea cardurilor bancare, transferuri bancare ilegale și piraterie.

În urma perchezițiilor, FGR a ridicat echipamente informatice, diverse dispozitive de stocare, numerar, narcotice, dispozitive de citire a benzilor magnetice, telefoane mobile și servere de rețea, care vor fi analizate de experți în căutare de dovezi suplimentare.

Citește și: HACKERUL constănțean GHIAȚĂ a ajuns ADMINISTRATOR de SITE împotriva FRAUDELOR BANCARE

Totodată, judecătorul a stabilit că ambii deținuți vor fi supuși unei detenții preventive justificate, din cauza posibilității că pot încerca să se sustragă acțiunii justiției mexicane, având mijloace economice și relații în străinătate.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bileca din palazu, urmezi...
0
0
Dar pe etcu petru nu il vede nimeni.. nu mai pe cine nu trebuie prindeti
0
0
de aia este bine sa te predai... uite ca dupa 10 ani ajungi la cusca cu mandat de 13 ani la noi si cine stie cat naiba la mexicani. la aproape 40 de ani ai cam terminat cu viata. acum puscaria in mexic se face cu bani... cat ai bani si daca ai este ok dupa mai vedem. sincer imi pare rau de el ca stiu ce il asteapta
6
1
Ai muscat mana care te a hranit ghetusule...incepi sa te dezgheti.. Incalzirea globala
8
0
Mare bou esti! Jules e una din UK idiot mic
2
5
Nu ajunge in Ro pana nu varsa tot la FBI si isi fac aia treaba cu ei.
3
1
Pustiule ce mai faci ?
0
2
hahhahahaha pai credeti ca o sa faca o zi de puscarie ??? doamneee fereste pai omul e creier, rechinul si toti o sa scape , protectie internationala
1
5
Are Facebook Iulia, caut-o cu Julia Jules
4
2
Cui luai tu banii ma ciungule, inafara de limbi in pi. La toate taraturile, altceva n-ai luat!
7
2
Cam buna Iulia Iancu asta ... oare are facebook ?
9
3
In 2000 erai un cacacios. Si apoi cand ti a crescut si tie putin par la puta umblai si tu la 2 capete noroc ca tea invatat alti.
16
4
Of of bai ice ce dor imi e de tine,celestin,blondu,dumbo,arinel,roscatu cand va luam eu banutii voua prin anii 2000
16
16

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367