REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

”Halep suferă de sindromul impostorului!”. Navratilova anunță o mare problemă a Simonei

”Halep suferă de sindromul impostorului!”. Navratilova anunță o mare problemă a Simonei

Replica API 30 martie 2019 | 00:00 420

Martina Navratilova a găsit o explicație pentru evoluția slabă pe care Simona Halep a avut-o în a doua parte a meciului cu Karolina Pliskova, din semifinalele de la Miami.

"Suferă de sindromul impostorului, chiar dacă a câștigat un turneu de Grand Slam și a fost numărul 1 WTA", a spus fosta mare campioană, în timpul comentariului de la televiziunea BT Sport.

Simona Halep a condus-o pe Karolina Pliskova cu 5-3, în primul set, dar a avut o cădere inexplicabilă, care a dus la pierderea a 9 game-uri consecutive. S-a terminat 7-5, 6-1 pentru sportiva din Cehia, iar românca de 27 de ani a ratat șansa de a reveni numărul unu mondial.

Ce este sindromul impostorului

”Sindromul impostorului te face să te simți vinovat(ă) și vulnerabil(ă) din cauză că, gândești tu, ocupi o poziție și te bucuri de privilegii care, poate, nu ți s-ar cuveni de drept. Dimpotrivă, efectul Dunning-Kruger te face să te consideri o victimă din cauză că, gândești tu, sigur ai fi îndreptățit(ă) să ocupi poziții și să primești recompense superioare.

Sindromul impostorului nu e considerat o trăsătură de personalitate (relativ stabilă), nici o boală psihică (ce ar necesita o terapie). E plasat de psihologi în categoria distorsiunilor cognitive, posibil de corectat prin procese de dezvoltare personală și profesională (educație, coaching etc.).

Nu e doar o obișnuință individuală de a te raporta la competențele și performanțele tale, e un fenomen cu rădăcini și consecințe sociale profunde. Are legătură cu educația primită în familie și în școală.

Are legătură cu mobilitatea socială: procesul prin care persoane care s-au născut în familii ne-favorizate și defavorizate ajung, prin educație, pe poziții socio-profesionale superioare – unde, din cauza originii lor sociale, se simt fake-uri.

Are legătură cu exacerbarea competiției profesionale, cu feedback-urile negative și cu faptul că, aflați în competiție cu tine, oamenii evită să-ți recunoască performanțele, le minimizează ori chiar le neagă.

Are legătură cu relativizarea adevărurilor absolute și a criteriilor de performanță, cu multiplicarea perspectivelor și alternativelor în științe și în practicile profesionale”, se arată pe elisabetastanciulescu.ro.

sursa: Digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am tot respectul pentru tine Martina ai fost o mare campioana puteai fi si mai mare daca nu te inpusca nazistu ala findca o bateai mereu pe Stefi dar aici gresesti fiindca noi ne credem mereu mai buni decat suntem, mandria ne caracterizeaza.
1
1
Oaia sufera de ingamfare si nepricepere in arta tenisului!
2
0
Navratilova bate campi cica sufera Simona de nu stiu ce sindrom,suferiti voi americanilor care cum ati ajuns cineva cum vin psihiatri sa va ia cu vrajeala sa sa va mulga de bani prostilor.Ma refer la vedetele din sport,muzica,cinema sau de oriunde te poti inbogati rapid.De ce nu sufera de boli de astea tampite si cei care lucreaza zi de zi duc o viata buna dar nu ajung milionari cu salariu niciodata.
5
2
E cam fake sa fii lesbi si sa nu fii stranepoata lui Alexandru cel Mare. bre navratilova
6
4
Nu stiu de ce s-au inrait romanii asa,poate din cauza sistemului corupt si a sarciei.In loc sa apreciem o fata pentru toata munca care a facut-o pana acum sa ajunga la performanta asta,care o sa ramana in istorie...Numai jigniri despre ea si rasism,traim vremuri urate cu postari,cred pana la urma pornite si din cauza invidiei.
13
5
Mare dreptate ai cu Uratenia pamantului. Si daca vreti sa va convingeti de chestia asta, mergeti pe bd Mamaia , dupa Universitate, la Banca Transilvania si veti vedea la intrare un banner urias cu reprezentanta sindromului impostorului. O iei la fuga si te duci si-ti deschizi cont la alta banca !
9
8
Navratilova sufera de sindromul ofticosului.
10
14
Nasoasa are acum niste bashini tipic machidonilor parveniti care de ka coada oii , prin evaziuni , furat la cantar si contrafacut branza din lapte praf expirat ... au facut cheag de paratzi ! Halep este o reprezentanta a acestei etnii !
18
9
Imi pare rau ca esti dezamagit de Simona! Pentru engleza perfecta,picioruse si curulet iti recomand sa te uiti in arhiva la meciurile Serenei
14
5
Bai boul baltii, las-o pe ea. Zi mai bine ce ai facut tu in viata asta. Tu unde ai invatat engleza? La impachetat salata in Anglia? Pana la urma ea nu joaca sa te reprezeinte pe tine, ea joaca pt ea. E un job, un hobby,un sport, un mod de a face bani...e problema ei cum joaca si daca se enerveaza sau nu. Cei care au facut regulamentele in tenis , regulamente care au ridicat-o pana pe locul 1, sigur sunt mai destepti si mai competenti ca tine si ca restul plevei care comenteaza ca niste pierde-vara. Si sigur esti vreun labar care ramane cu uitatul la picioare si cur la femei. Tu la ce excelezi?
20
15
De cati ani, atatia romani spun ca machidoanca nu merita locul 1, nici macar sa fie in top 10. Numai pupatorii in dosuri sunt de alta parere. Nu are valoare de top 10, si pe langa asta, cand o si auzi cum vorbeste in engleza, iti e jena; doar sta atata in strainatate, ar fi putut sa pronunte acceptabil! E si urata. La tenisul feminin nu poti sa nu te uiti la picioruse, la curulet. La machidoanca asta ce sa vezi? Doar uratenie: si exterioara si interioara!
17
23

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212