REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

HAOS pe străzile din Cernavodă: după un an în care şi-a bătut joc, Telor subcontractează lucrările de asfaltare!

HAOS pe străzile din Cernavodă: după un an în care şi-a bătut joc, Telor subcontractează lucrările de asfaltare!

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:00 392

Ce ironie! A luat contractul după contestaţii şi a ajuns să îl dea tot pe mâna celor de la Get Nic

Ce ironie! A luat contractul după contestaţii şi a ajuns să îl dea tot pe mâna celor de la Get Nic

Se împlineşte un an de când în oraşul Cernavodă au început „asfaltările fără sfârşit”, spre disperarea celor care zi de zi dau cu ochii şi cu maşinile de străzile răscolite, găurite, pe jumătate reparate sau cu trotuarele pe sfert reabilitate. Licitaţia câştigată iniţial de firma Get Nic din Cernavodă a revenit, după contestaţii, unei alte societăţi: Telor Invest. Asta se întâmpla în luna octombrie 2016.

De atunci şi până în prezent Telor Invest a reuşit doar să enerveze şi să primească somaţii peste somaţii pentru întârzieri la executarea lucrărilor, motivul fiind că societatea se află în dificultate economică. După multe ezitări, s-a ajuns şi la o decizie de compromis: Telor îi ia subcontractori pe cei de la Get Nic (ce ironie!). În cursul zilei de azi, va fi parafată înţelegerea dintre cele două firme, aspect confirmat şi de patronul societăţii din Cernavodă: „Mai avem câteva detalii de stabilit. Vorbim despre o sumă de 5 miliarde de lei avans luată de Telor, să vedem ce s-a executat şi ce a mai rămas de executat”, a declarat Marius Gherghiniţă.

În afară de preluarea lucrării pe care Telor nu a reuşit să o ducă la bun sfârşit, Get Nic a câştigat şi o altă licitaţie referitoare la infrastructura din Cernavodă: asfaltarea străzilor Panait Cerna (valoare 630 mii lei) şi Gheorghe Doja (300 mii de lei). Atribuirea contractului a fost însă contestată de un alt competitor înscris la licitaţie, Asfalt Dobrogea. Motivul: Get Nic ar fi oferit un preţ mult prea mic faţă de evaluarea iniţială a lucrărilor. Iată că a venit şi soluţionarea în acest caz, în sensul că firma din Cernavodă a avut câştig de cauză. Dacă nu se va ivi o nouă contestaţie sau nu vor începe ploile, în cel mai scurt timp vor începe lucrările propriu-zise.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/lucrarile-de-asfaltare-din-cernavoda-intarziate-de-contestatiile-la-licitatie-getnic-scos-din-joc-de-telor-324451/

https://www.replicaonline.ro/asfaltarile-de-la-cernavoda-telor-abia-se-taraie-sa-miste-ceva-getnic-a-luat-fata-concurentei-cu-preturi-de-producator-326899/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De S.C. DELTA SRL care a facut bataia de joc de drum catre Lumina de care rade toata ROMANIA , de ce nu relatati ? Va are MATEI la mana ?!!?
1
0
Sistemul de achizitii in sine este foarte prost conceput,special ca sa se poata face furaciuni cu acoperire legala. Firesc este ca orice client sa poata face comparatii iintre furnizori nu doar ca nivel de cost,ci sa aiba efectiv posibilitatea obtinerii de date complete privind calitatea serviciilor la care poate ajunge furnizorul si celelalte conditii,gen timp de executie,conditii de plata,s.a.Cand faci apoi receptia,pai hai s-o spunem cinstit,o faci ori pe bune,ca sa fie multumiti cei ce folosesc drumurile,sau o faci luand parandaratul si te pisi ca strada crapa a doua zi.
3
0
Firmele din Cernavoda sa fie pe primul plan iar ele sa fie ajutate de ei.Nu sa vina teloare si firme din maramures .Sa inteleg ca de anul trecut au castigat si primaria din cernavoda a dat avans?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108