REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Horia Constantinescu, președintele ANPC: Atenție mare la produsele de post!

Horia Constantinescu, președintele ANPC: Atenție mare la produsele de post!

Victor ROTARU 25 noiembrie 2023 | 00:00 2413

Postul Crăciunului este unul dintre cele mai importante posturi din an și durează 40 de zile. Acesta a început pe 14 noiembrie, iar de atunci magazinele au fost împânzite cu produse de „post”, aflate la mare căutare, în această perioadă a anului, de către credincioși. Însă, mare atenție! Specialiștii atrag atenția asupra produselor care par a fi naturale, însă care au în componență mai mulți aditivi care pe termen lung pot conduce la boli extrem de grave. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a transmis pentru Replica mai multe recomandări pentru oamenii care vor să țină post, păstrându-și sănătatea intactă. 

Horia Constantinescu, presedintele ANPC: Atentie mare la produsele de post!

Postul Crăciunului, început pe 14 noiembrie, este unul dintre cele mai importante posturi din an, iar mulți creștini își doresc să țină cât mai mult timp post. Puține persoane verifică conținutul produselor, marea majoritate fiind interesate de preț, întrucât toate alimentele s-au scumpit iar tendința este de a le cumpăra pe cele mai ieftine.

Horia Constantinescu, presedintele ANPC: Atentie mare la produsele de post! Horia Constantinescu

În acest sens, Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a transmis mai multe recomandări oamenilor care vor să țină post: „Citirea etichetei este obligatorie nu numai în perioada sărbătorilor ci în oricare moment achiziționăm un produs, indiferent dacă este alimentar sau nealimentar. Numai în acest fel putem afla ce ingrediente conține și dacă vreunul dintre acestea are potențiali alergeni fie poate să contravină unei diete pe care noi o alegem.” 

Horia Constantinescu, presedintele ANPC: Atentie mare la produsele de post! Produse de post

Constantinescu: „Recomandarea tuturor este să consumăm produse cât mai aproape de natural”

Produsele de post... ieftine sunt cele mai periculoase! „Despre aditivii alimentari se scriu foarte multe, tocmai de aceea ar trebui să calibrăm informația și să nu generăm o emoție întreagă legată de efectele negative, pentru că la nivelul Comisiei Europene s-a stabilit că totuși, o anume cantitate din acești aditivi redusă la nivelul unei cantități utilizate pentru un produs alimentar nu produce efectele negative ale unui consum îndelungat și în cantități mult mai mari. Recomandarea tuturor este să consumăm produse cât mai aproape de natural, eliminând pe cât se poate oricare dintre aditivii alimentari. Cu toate acestea, în general, alimentele foarte ieftine, cele mai căutate în ultima perioadă de timp, sunt cele ale căror ingrediente nu pot fi din categoria celor naturale sau celor pentru care s-a depus foarte mult efort, pentru că nu ar fi o poveste echilibrată din perspectiva producătorului. Grăsimile din lapte sunt înlocuite cu grăsimile din palmier. Toate aceste lucruri, într-un consum îndelungat, în cantități ce automat se acumulează la nivelul organismului, pot genera situații neplăcute și chiar un pericol pentru sănătate. Nu se plânge nimeni că acestea conțin sau nu conțin aditivi alimentari. Plângerile vizează consecințele unei depozitări neconforme sau unei procesări neconforme, dar nu am primit sesizări cu privire la numărul aditivilor, mai ales că odată ce acesta este transmis în mod corect și transparent prin eticheta produsului, atunci nu contravine nimic legii”, a mai adăugat președintele ANPC. 

Horia Constantinescu, presedintele ANPC: Atentie mare la produsele de post! Produse de post

Așadar, atenție la ce produse cumpărați! Dacă sunt ieftine, nu sunt neapărat și bune! Mai bine dați un ban în plus și nu vă riscați sănătatea!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Biblia, le cam incurci, nu ai auzit pe Iisus ca le spune ucenicilor ca acestea se reusesc doar cu post si rugaciune. mai citeste si tu, ca le incurci rau, chiar Iisus a fost cel care a tinut primul postul de 40 de zile...
3
0
E buna si carnea , sunt bune si ouale, dar din cand in cand sau macar in posturi mai trebuie renuntat la proteine animale, asa cum ne reomanda si specialistii ca fiind principala sursa de hranire a celulelor canceroase.
2
0
Rad de fiecare data cand ii vad m*ianul lui asta. Zicea bine mai demult cineva - Constanta fara mare e un fel de Slobozia. Coruptie, braileni adunati de peste tot.. treziti-va, constanteni. Locuri de munca inexistente pentru tineri, buget falimentar si primar cu titlu de admiral fals.
5
0
Isus nu le-a cerut ucenicilor sa tina post, le-a cerut sa-L asculte.
1
1
de voi romani, va da insul asta sfaturi! Ce școala are, ce examene a dat ca să ajungă vataf ?
5
1
Eu sunt tziganul care îmi ocupa mana în genunchi sclavul asta sa îl las în pace și sa nu îl rup în bătaie. Vad ca săracul asta se da mare la bukale când aici se tara pe jos ca o rama.
2
1
date de un iinfractor notoriu !!! Mwie !!!
10
0
dar atentze !!!!!
3
0
Lasati draq stevia - e buna si aia, dreasa cu oua.
3
1
Mancati cane sau oua. Proteina e buna pentru creier - ajuta la gandire.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468