REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Hunor: În acest moment nu există un candidat la prezidenţiale asumat; e aproape imposibil ca PSD să nu aibă unul

Hunor: În acest moment nu există un candidat la prezidenţiale asumat; e aproape imposibil ca PSD să nu aibă unul

Victor ROTARU 19 aprilie 2024 | 00:00 115

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că "este aproape imposibil" ca PSD să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, adăugând că în acest moment nu există un candidat asumat, acesta urmând cel mai probabil să fie nominalizat după alegerile din 9 iunie.

Hunor: in acest moment nu exista un candidat la prezidentiale asumat; e aproape imposibil ca PSD sa nu aiba unulKelemen Hunor

Întrebat dacă crede că PSD şi PNL vor avea un candidat comun la prezidenţiale, liderul UDMR a răspuns că este posibil, dar că despre acest lucru se poate discuta la modul serios după 9 iunie.

"În acest moment nimeni nu are candidat pentru prezidenţiale. Nu există niciun candidat asumat. În acest moment ştim un singur lucru: că liberalii spun că Nicolae Ciucă va fi candidatul lor şi va fi preşedintele României. Ok, asta înţelegem, suntem în campanie electorală, n-are ce să spună niciun liberal dacă este întrebat. Mai ştiu un lucru: PSD aproape imposibil să nu aibă un candidat, cel mai mare partid, partidul de guvernământ, după 34 de ani. Dacă cineva crede că PSD poate să-şi permită să nu aibă candidat, cred că greşeşte. După care ştim că Mircea Geoană intenţionează să candideze. Vom vedea după Summitul NATO de la Washington ce anunţ va face, până atunci sigur că nu vă anunţa nimic sau este logic să nu facă un anunţ până la Summit. Mai ştim că USR va căuta un candidat şi că AUR va avea un candidat, dar nu ştim cine va fi, cine vor fi candidaţii. De aceea nu putem discuta şi nu ştim rezultatele alegerilor europarlamentare şi locale", a explicat Kelemen Hunor.

El a amintit că, în 2004, "cei care au fost anunţaţi foarte repede n-au mai participat la alegerile prezidenţiale".

"S-a îmbolnăvit Stolojan, a venit Traian Băsescu. În 2014 cel care se ştia că va fi candidatul USL nici n-a ajuns până la campania electorală, a abandonat undeva în martie tot ce înseamnă politică şi s-a retras - Crin Antonescu - şi a apărut Iohannis undeva în mai - iunie. Deci, din acest punct de vedere nu suntem în întârziere în ce priveşte anunţul candidaţilor la prezidenţiale. Probabil că după 10 iunie vom şti mai mult. Dacă vor candida amândoi - şi Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, n-au cum să intre amândoi în turul doi pe cifrele de azi. Dar mai e timp", a adăugat liderul UDMR.

Referindu-se la coaliţia de guvernare, el crede că în prezent nu există stabilitate, lucru asumat la constituirea acesteia.

"Ei au venit cu această coaliţie, de fapt coaliţia mare, în 2021, în septembrie - octombrie, că e nevoie de stabilitate, după care ne-au dat pe noi afară din coaliţie, că e nevoie de o stabilitate şi mai mare - parcă noi am creat instabilitate. Deci ăsta era argumentul - pentru stabilitate trebuie să mergem împreună, trebuie să nu ţinem cont de nimic, doar de nevoia de stabilitate. Acum, dacă mă uit la ce s-a întâmplat de aproape un an de zile în România, putem discuta despre orice, dar despre stabilitate nu, că nu trece o zi fără scandal, nu trece o lună fără decizii greşite care sunt corectate a doua lună cu o altă ordonanţă de urgenţă, după care urmează o a treia sau a patra ordonanţă de urgenţă pentru a nuanţa deciziile anterioare. Deci de stabilitate politică nu putem discuta, doar de o majoritate confortabilă în Parlament. Ei trebuie să meargă împreună, asta a fost decizia lor, a fost o decizie asumată. (...) În această coaliţie nicio decizie importantă nu s-a luat fără preşedinte", a spus Kelemen Hunor, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pragmatic unguru...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212