REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Iată care sunt actele necesare pentru a închiria un loc de parcare în Constanța!

Iată care sunt actele necesare pentru a închiria un loc de parcare în Constanța!

Replica API 2 noiembrie 2019 | 00:00 5226

În ultimele luni, găsirea unui spaţiu liber pentru parcarea maşinii a devenit din ce în ce mai dificilă iar închirierea unui loc de parcare ar putea fi o soluţia salvatoare.

Pentru a putea dobândi dreptul de utilizare asupra unui loc într-o parcare de reşedinţă, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă adresa de domiciliu într-un imobil al cărui fronton se găseşte la mai puţin de 30 m de respectiva parcare, iar prin adresă de domiciliu se înţelege faptul că imobilul în care solicitantul are calitatea de proprietar sau de utilizator de drept al unui apartament și să facă dovada și să prezinte în original cartea de identitate a vehiculului sau a certificatului de înmatriculare, a dreptului de proprietate asupra unui autovehicul funcţional a cărui masă să nu depăşească 3,5 t. În cazul în care solicitantul, persoană fizică sau juridică, nu are calitatea de proprietar al autovehiculului pentru care se solicită un loc de parcare, acesta trebuie să facă dovada dreptului de utilizator prin prezentarea contractului de achiziţionare a autovehiculului în sistem leasing sau să facă dovada, prin prezentarea unei adeverinţe, că persoana juridică ce are calitatea de proprietar al autovehiculului, este de acord ca solicitantul să utilizeze vehiculul, inclusiv să parcheze la domiciliu.

Dacă dorești să închiriezi un loc de parcare în Constanța trebuie să știi că își sunt necesare următoarele acte: cerere tip avizată de asociația de proprietari, copie după certificatul de înmatriculare al vehiculului, copie după contractul de leasing (dacă este cazul), plan de amplasare parcaj în zona și a locului solicitat pentru rezervare avizat de asociația de proprietari, copie după buletinul de identitate, copie după certificatul constatator de la Registru Comerțului (pentru persoane juridice), copie carte de identitate a vehiculului, documente care fac dovada dreptului de utilizare al vehiculului în scopuri personale (după caz), documente care fac dovada domiciliului/reședințeisau din care rezultă dreptul de folosință al unui imobil (după caz) și declarația de consimțământ comform prevederilor Regulamentului (U.E.) nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ce trebuie să mai știți este că pentru parcările rezidențiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00 – 08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00 – 24:00. Prin urmare în intervalul 08:00 – 17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are nici un drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc.

Taxa anuală pentru închirierea unui loc de parcare este de aproximativ 175 de lei. Dosarele se depun la Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări la sediul din str. Stefan Mihaileanu nr.10, zona piața Griviței.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate fi folosit locul de parcare rezidential de un alt vehicul cu nr.certificat înmatriculare decât cel inițial declarat în cererea pt.optinere loc parcare?
0
0
Boul baltii ne-a luat locurile de parcare sa le faca cu SMS. Desi anunta un mare succes, urmand sa imbogatim primaria noastra de rahat prin plata cu ora, ca pe curve, nu s-a mai intamplat nimic. Ni s-au reziliat contractele cu Confort Urban, pentru care plateam 119 ron lunar, dar nici sistemul cu SMS nu s-a implementat in urma proceselor. Deci boul baltii a pierdut niste bani siguri, iar noi parcam acum care cum aplecam. Ne vedem la vot, Fagabou...
8
4
De ce pe site-ul Primariei apar locuri de parcare libere,iar cand mergi la Biroul Parcari din strada Mihaileanu iti spun ca nu mai sunt?DE CE ?PENTRU SPAGA? CE FACE DIRECTORUL ACESTUI DEPARTAMENT?SAU SI EL ESTE PARTE IN ACEST SISTEM? CE face PRIMARUL?De ce accepta asa ceva?Sau si el este parte?
7
1
Aici la Far o gramada in spatele blocurilor nu-si platesc taxa anuala. Cum putem sa le anulam contractile?
4
1
Regulamentul de organizare si functionare a parcarilor publice din Constanta prevede o distanta de 500 de metri fata de adresa de domiciliu. Atentie Replica la dezinformari.
4
0
Regulamentul parcarilor a fost anulat de catre instanta. Dupa ce va trece de caile de atac, posesorii locurilor de parcare isi vor folosi permanent locul pentru care au platit.
7
1
Documentele necesare pentru a putea inchiria un loc de parcare sunt, sa cumosti pe cine trebuie. Restul e cancan!
14
0
si daca blocul nu are fronton la 30 m, unde parchezi? Voi sunteti tembeli, 30 m. Dar de fapt de ce ma mira... cum e dancila asa si voi. Asta da discriminare. Cine dracu o sa va masoare limita de 30 m? Poate puneti poolitia locala sa traga o dunga de var in jurul fiecarui imobil. 30 m perpendicular sau in diagonala? Daca ies 31 m si mai sunt locuri disponibile? Le dati pe ochi frumosi de pesedei sau doar daca voteaza pesedei? Procurori o sa aveti de lucru ...
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212