REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ignorarea avertismentelor salvamarilor costă! Un tânăr și-a pierdut viața după ce a salvat alte două

Ignorarea avertismentelor salvamarilor costă! Un tânăr și-a pierdut viața după ce a salvat alte două

Replica API 9 august 2017 | 10:20 506

Inconștiența unora duce la pierderea de vieți nevinovate. Tragedia de la Mangalia putea fi evitată dacă oamenii ar asculta sfaturile date de către salvamari atunci când merg la plajă. Steagul roșu arborat semnifică faptul că scăldatul este interzis, dar turiștii ignoră cu desăvârșire aceste avertismente și se aventurează în marea agitată gândindu-se că nu li se poate întâmpla lor o tragedie. Așa s-a întâmplat și marți, 8 august, când o femeie și propriul copil au intrat în mare. Acestea s-au aflat în pericol de înec, iar doi tineri au sărit după ele. Unul dintre ei nu a mai ajuns la mal.

Bărbatul de 30 de ani care a scos din valurile puternice o femeie și un copil marți, 8 august a.c., a fost găsit mort în această dimineață. Trupul acestuia a fost scos de valuri pe nisip în jurul orei 5 dimineața, potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Dobrogea. Scafandrii l-au căutat în cursul zilei de marți, dar fără noroc. Tânărul, împreună cu o altă persoană, au intrat în apele mării din zona plajei Laguna din Mangalia, pentru a salva două persoane, o mamă și copilul acesteia, care au fost luate de valuri. Unul dintre salvatori a ieșit, după ce au scos cele două persoane aflate în pericol, însă tânărul în cauză nu a mai fost zărit. Era din Argeș și se afla în vacanță. Potrivit salvamarilor, acesta, alături de un alt tânăr, a reușit să scoată din marea agitată femeia și copilul. Salvamarii au intrat după ei, au adus la mal femeia și copilul, l-au recuperat și pe prietenul lui, iar în momentul când au încercat să îl scoată pe erou, un val l-a smuls din brațele salvamarilor și nu a mai fost găsit. De dimineață, un bărbat se plimba pe plajă și a zărit la mal trupul unui bărbat care plutea. Era al bărbatului care a salvat două vieți cu o zi înainte.

Tragediile continuă! Altă persoană a fost scoasă de scafandri miercuri dimineață! Scafandrii, cadrele medicale și pompierii ISU au fost din nou în alertă miercuri, 9 august a.c. Apelul la 112 anunța o persoană în pericol de înec în mare în stațiunea Jupiter, în zona Hotelului Tismana. La fața locului, s-a plecat ambarcațiunea cu echipaj mixt de la Mangalia, însă persoana nu mai putea fi zărită în apă. Este vorba de un bărbat, turist venit la mare, de 47 de ani, de loc din Craiova. Bărbatului a fost găsit în zona în care a dispărut și i s-au făcut manevrele de resuscitare, conform protocolului. Din nefericire, a fost declarat decedat.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este mantuit si mai fericit decat noi care am dat o bere.Pe alocuri.
0
0
DUMNEZEU SA-I IERTE! Mai rar oameni ca ei. Nu vreau sa ma laud dar pe 8 august am scos si eu o batrana de 78 ani din lacul Techerghiol.
9
2
Nu are nici o legatura cu cele 2 pers el a disparut in apa inainte sa fie scoase femeia si fata abia dupa ce au ajuns salvamarii la mal au aflat ca si el este in apa dar nu a fost gasit presa scie doar peostii eu chiar am vazut ce a fost
4
2
Prostia si inconstienta unora, duce la moartea oamenilor buni si nevinovati... Trebuie pedepsiti!
4
0
Lasati-i dracului sa se inece daca sunt dobitoci!
7
2
Lume nemernica, de ce ignorati ceea ce va spun salvamarii? Chiar sunteti idioti? Oamenii aia isi risca viata pt voi, turisti ignoranti si cu creier lipsa!!!!9
16
0
Erou, mai rar in ziua de astazi. Dumnezeu sa il odihneasca, ca de iertat, l-a iertat sigur pentru jertfa -sacrificiul sau.Si mai spunem ca oamenii sunt rai, ca s-a inrait lumea...evenimentul acesta trebuie sa ne schimbe gandirea asta...ne mai si dam viata unii pentru altii. Si cand te gandesti ca poate nici nu se cunoasteau. Zi frumoasa la toata lumea! Suntem buni, nu rai !
14
1
Cam asa se intampla.. si barbatul de la Neversea care si-a aparat prietena a murit tot din dorinta de a o apara, de a face un bine. Dumnezeu sa va aiba in paza, suflete curate..
21
0
Pacat,ca se intampla asa,salvezi viata altora si mori tu!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218