REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

În Port se FURĂ LA GREU. La Tony Renav SRL au DISPĂRUT banii

În Port se FURĂ LA GREU. La Tony Renav SRL au DISPĂRUT banii

Replica API 11 iulie 2020 | 00:13 3745

CONTROALE și DOSAR PENAL

CONTROALE și DOSAR PENAL

În urma unui control al Poliției Transporturi Maritime la o firmă de construcții nave, au ieșit la iveală anumite nereguli. Astfel, oamenii legii s-au autosesizat cu privire la faptul că, din patrimoniul societății, lipsește suma de 68 615,96 lei, iar cel care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni la legea societăţilor comerciale a fost administratorul, în cazul căruia judecătorii au decis să-i aplice măsura amenzii penale de 7.500 de lei, adică 150 zile amendă penală x150 lei.

Organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în urma unui control la S.C. Tony Renav SRL, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că din patrimoniul societății lipsește suma de 68 615,96 lei. Conform Raportului de Constatare Tehnico Științifică întocmit la data de 18.08.2016, în baza documentelor rezultate în urma interogărilor efectuate în evidențele fiscale computerizate ale ANAF dar și a celor de la dosarul de urmărire penală, s-a stabilit că societatea în cauză are sediul social în municipiul Constanța, având ca activitate principală declarată - Construcții de nave și structuri plutitoare.

Și-a făcut propria firmă

În urma cercetărilor s-a stabilit ca și mecanism de fraudare a legii, că lipsa din casierie la data respectivă a soldului de casă de 68 615,96 lei, denotă că au fost făcute retrageri de numerar din casieria societății, pentru care nu există în evidența contabilă a societății documente justificative, reprezentând acțiuni contrare interesului societății. Fiind audiată în calitate de martor, soția inculpatului S. C. a declarat că, la rugămintea soțului său, au înființat o societate comercială cu profil de reparații nave, soțul ei fiind specializat în domeniu.

Martora declară că ea, personal, nu s-a implicat niciodată în activitatea societății și nu a semnat niciun document, în afară de cele pentru înființare societății și pentru o perioadă scurtă de timp, a fost angajat al societății.

Declarația inculpatului

Referitor la lipsa din gestiunea societății a sumei menționate mai sus, depistată de către organele de poliție cu ocazia controlului efectuat, respectiva societatea cu care avea contract și care la rândul ei era subcontractor, pe atunci, la Șantierul Naval Daewoo Mangalia, a oferit salarii mai mari muncitorilor angajați în cadrul societății sale, aceștia demisionând, punându-l pe inculpat în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale.

Inculpatul declară că a angajat muncitori noi, însă din cauza necalificării și nespecializării, producția a scăzut. Pe fondul acestei probleme, inculpatul a declarat că a fost nevoit să folosească banii societății, pe care ulterior nu i-a mai putut recupera.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272