REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Înainte să intre în FALIMENT, City Insurance VOIA CONTRACT de ASIGURARE cu Portul Constanța

Înainte să intre în FALIMENT, City Insurance VOIA CONTRACT de ASIGURARE cu Portul Constanța

Replica API 25 septembrie 2021 | 00:43 4951

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, recent, că va trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România.Un faliment care era aşteptat de piaţa asiguratorilor de mai mult timp având în vedere situaţia de la City Insurance. Nu și de boșii companiei, care sperau să se umfle, în continuare de bani, inclusiv de pe urma statului. Chiar înainte de scandal, City Insurance voia să pună mâna pe un contract de la Administrația Portuară Constanța, pentru furnizarea unei asigurare pentru răspundere profesională a directorului economic din cadrul CN APM SA Constanta, Daniela Șerban. Deși a participat la licitație și a fost la un pas să semneze contractul, acest lucru nu s-a mai întâmplat... pentru că nu era mandatată pentru astfel de operațiuni. Așa a evitat CNPM să se înscrie pe lista păgubiților City Insurance.

Compania voia contractul, deși nu era mandatată să-l semneze

CNAPM a organizat licitația pentru contractarea unei firme specializate în vederea furnizării unei asigurări pentru răspundere profesională a directorului economic Daniela Șerban. Contractul de asigurare ar fi trebuit încheiat pe 1 an de zile și avea o valoare de 41.236 lei. City Insurance a participat la licitație, însă CNAPM nu a încheiat contractul, pentru că s-au constatat abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire.

City Insurance, la semnarea contractului nu a prezentat actele necesare. Potrivit informațiilor noastre, nu era mandatată să semneze documentul, având în vedere că era administrata de Fondul de Garantare a Asiguraților.

Așa că, pe 17 august a.c., a fost anulată licitația. Recent, Portul Constanța a organizat o nouă licitație, însă și aceasta a fost un eșec. Nu s-a mai arătat nimeni interesat să încheie asigurarea pentru Daniela Șerban.

Daniela Șerban

Obiectul asigurării constă în acoperirea prejudiciilor/daunelor produse de către aceasta, ca urmare a faptelor culpabile săvârșite din culpă, neglijență sau imprudență în exercitarea funcției de director economic, respectiv de conducere, organizare și gestionare a activității economico-financiare a Companiei.

City Insurance, în faliment

Revenind la City Insurance, cea care a câștigat licitația inițială, aceasta se află în procedură de faliment. În urmă cu câteva zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și constatarea stării de insolvență a acesteia. În iunie, City Insurance a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuie să vină cu un plan de finanţare și redresare. În plus, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societății.

Patronul City Insurance, cumnatul lui Adrian Năstase

City Insurance era o companie deţinută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, şi de investitorii italieni. City Insurance a crescut exponenţial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie financiară dezastruoasă.

Dan Odobescu, sursa foto: gandul.ro

City Insurance deținea aproape jumătate din piaţa RCA din România pentru că vindea aceste poliţe cu cel mai mic preţ.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Goo to ro euroins si city
2
1
de ce nu ma mira ca in furaciunile astea e implicata si familia nastase .Nu avea cum sa lipseasca cumnatul .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920