REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ÎNCEPE judecata în cazul afaceristului constănțean Mihai HALEP, într-un DOSAR DNA!

ÎNCEPE judecata în cazul afaceristului constănțean Mihai HALEP, într-un DOSAR DNA!

Replica API 26 noiembrie 2021 | 09:54 3043

Mihai Halep a fost trimis în judecată de procurorii DNA, iar pe 25 noiembrie, magistrații Tribunalului Constanța, pe cameră preliminară, au decis să înceapă judecata. Precizăm că Mihai Halep este administratorul SC DDD Fast Complet SRL și este acuzat de participație improprie, în formă continuată, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și fals intelectual în formă continuată, fiind vorba de fapte comise în Tulcea și Constanța.

Tribunalul Constanța

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- participație improprie, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

- participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (2 fapte),

- participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene.

În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate. Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive.

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, fiind înregistrat pe 8 noiembrie.

Așa cum este procedura, dosarul a trecut prin cameră preliminară, iar pe 26 noiembrie, magistrații au decis:

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La stejaru tulcea multi cu Vaci fictive !
2
0
DOSAR DE OFITER, pe yt. Despre politistii de la navodari
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272