REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Indicatoarele de viteză de pe stâlpi, puse la derută

Indicatoarele de viteză de pe stâlpi, puse la derută

Replica API 7 septembrie 2011 | 00:00 160

Atenţie, şoferi!

Atenţie, şoferi!

Indicatoarele de viteză amplasate pe console nasc dispute în rândul şoferilor. Unii conducători auto susţin că au fost induşi în eroare de panourile amplasate pe şosele, care indică viteza de deplasare. Mai exact, şoferii spun că acestea nu sunt calibrate, inducându-i în eroare. "Circulam pe bulevardul Tomis, pe panoul acela îmi apărea viteza de 51 de kilometri la oră, iar mai jos, spre Dacia, era radarul Poliţiei. Am fost oprit şi mi s-a spus că am depăşit viteza legală cu 10 kilometri. Adică aveam 60. Le-am spus că m-am uitat pe radarul de pe stâlp, dar au zis că acelea nu sunt luate în consideraţie. A trebuit să primesc amendă, pe care am contestat-o la Judecătorie, tocmai din cauza faptului că am fost indus în eroare. Pe cine să cred, pe poliţişti, care au radarul lor, sau datele de pe panoul electric de pe şosea?", ne-a declarat supărat un şofer.

De precizat că radarele respective au fost montate de SC Marca Telecom SRL, aceeaşi firmă care a montat sistemul de semaforizare din municipiul Constanţa, pe care îl are şi în întreţinere. Însă beneficiară este Primăria Constanţa. Referitor la cele precizate de şoferul nemulţumit, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Constanţa susţin că indicatoarele de viteză nu deservesc Poliţiei. "Rolul acestora este pur orientativ, şi este foarte bine că au fost montate. Şoferii pot vedea cu aproximaţie ce viteză au. Dar noi nu ne folosim de ele, pentru că nu sunt ale noastre şi nici nu ştiu dacă sunt verificate. Radarele Poliţiei sunt testate anual la centrul de metrologie, sunt calibrate şi testate corespunzător. celelalte de pe stâlpi oricum nu ar putea furniza probe, chiar şi în cazul unor accidente, pentru că ele nu înregistrează nimic. Ele doar indică cu ce viteză trece o maşină prin dreptul lor", ne-a declarat inspector principal Ciprian Sobaru de la Poliţia Rutieră. În concluzie, vă puteţi controla viteza pe baza aparatelor respective, dar nu vă bazaţi prea mult pe ele, pentru că mai încolo se află radarele Poliţiei Rutiere.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272