REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Instituțiile, unitățile de învățământ și centrele culturale se închid, dar MALL-urile și bisericile NU

Instituțiile, unitățile de învățământ și centrele culturale se închid, dar MALL-urile și bisericile NU

Replica API 11 martie 2020 | 12:28 29867

Mall-urile și bisericile din Constanța au obținut remediul pentru tratarea virusului COVID-19. Cel puțin așa pare din decizia acestora de nu restricționa accesul persoanelor într-o perioadă de maximă atenție și rigurozitate din partea autorităților. Dacă duminică, 8 martie, Guvernul României a decis să anuleze evenimentele publice, ce strâng la un loc mai mult de 1.000 de persoane, iată că și instituțiile din Constanța se pregătesc riguros.

Este vorba despre mai multe școli, grădinițe, licee, teatre, Direcția Regim Permise de Conducere, Pavilionul Expozițional și Delfinariul. Chiar dacă mai multe instituții din oraș au fost închise, iar toate activitățile au fost suspendate în această perioadă de teama răspândirii coronavirusului, mall-urile și bisericile rămân un refugiu pentru constănțeni. Ei pot face shopping în voie și se pot ruga în continuare în bisericile constănțene pentru a nu fi loviți de tragedie. Se pare că așa este recomandat, ca în timp ce spui Tatăl Nostru, să sorbi o cafea la o terasă din mall, asta după ce ai trecut prin aglomerația din mall pentru a-ți face cumpărăturile. Pare ceva normal într-o țară și într-un oraș terorizat de virusul venit din China.

Consiliul Județean Constanța a solicitat suspendarea cursurilor pentru unitățile de învățământ din municipiul Constanța

Horia Țuțuianu, șeful Consiliul Județean Constanța a solicitat tuturor primarilor din județ să monitorizeze atent fluxul de persoane, în condițiile răspândirii coronavirus. De asemenea, acesta a mai anunțat că mai multe instituții își vor închide porțile, printre care se numără teatre, Pavilionul Expozițional și Rezervația de la Delfinariu. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o serie de măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus. Astfel, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Consiliul Județean Constanța s-a decis aprobarea suspendării cursurilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea prelungirii. De asemenea, s-a aprobat suspendarea transportului de pasageri spre și din Italia, până la data de 31 martie, inclusiv transportul feroviar din și spre Italia, începând cu data de 12 martie.

Ministrul Educației a aprobat suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ

Totodată, marți, 10 martie, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți.Potrivit art.1 din Hotărârea nr. 6 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației”. Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical.

Consiliul de Administrație al Universității Ovidius din Constanța recomandă desfășurarea tuturor activităților didactice on-line în perioada 11-22.03.2020, măsură având caracter preventiv în contextul epidemiei de Coronavirus, dar si suplimentarea materialelor necesare igienizării spațiilor de învățământ din cadrul UOC, prin achiziționarea în regim de forță majoră a materialelor cuprinse în referatul înregistrat la UOC, cu o valoare estimată de 15470 lei fară TVA, ce vor fi montate și distribuite în spațiile UOC în cursul zilei de 10.03.2020.”Noi cadrele didactice venim la facultate. Voi aveți posibilitatea de a alege. Suspendarea cursurilor se poate decide doar de senatul universității care se va întruni azi la 19 nefiind nici un caz confirmat este puțin probabil”, a declarat Alexandru Bobe, prorector.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și instituțiile din coordonare suspendă acordarea audiențelor

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și instituțiile din coordonare suspendă acordarea audiențelor până în 31 martie, ca măsură de siguranță pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus, transmite printr-un comunicat de presă.

Din motive de siguranță medicală legate de epidemia de coronavirus, conducerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale a decis să suspende, începând cu 10 martie 2020, până la 31 martie 2020, activitatea de audiențe la sediul instituției, dar și la instituțiile din coordonare/subordonare, cu posibilitatea ca, după această dată, să se ia noi decizii, în funcție de evoluția situației.Pentru ca activitatea de relații cu publicul să nu aibă de suferit, în contextul în care se va desfășura cu precădere prin telefon, poștă sau poștă electronică, conducerea MMPS a decis suplimentarea personalului care răspunde solicitărilor primite.Menționăm că în această perioadă cetățenii pot depune documente la ghișeul Registraturii Generale, dacă este o urgență și dacă nu există o altă variantă, cu rugămintea de a limita pe cât posibil, din motive de siguranță, timpul petrecut la ghișeu.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” anulează/reprogramează evenimentele

Având în vedere adresa nr 1775/10.03.2020 primită de la Ministerul Culturii referitoare la riscul de răspândire a infecției cu noul coronavirus și ca urmare a consultării dintre Ministerul Culturii și managerii instituțiilor subordonate, dar și a solicitărilor acestora, s-a luat decizia ca în perioada 10 martie – 22 martie 2020 să se suspende toate activitățile și evenimentele cu public organizate la nivelul fiecărei instituții. Decizia vizează în special instituțiile de spectacole sau concerte, instituțiile muzeale, Biblioteca Națională a României și Centrele Culturale, ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19. Măsura se aplică până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Conform directivei, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” anulează/reprogramează evenimentele din perioada 10.03.2020 – 22.03.2020.

Centele comerciale... deschise!

Reprezentanții centrelor comerciale au fost contactați pentru a oferi un punct de vedere cu privire la posibilitaea închiderii acestora.“ Nu am să văd dau detalii, trebuie sa vorbiți cu cineva care se ocupă cu așa ceva, nu ni s-a transmis nicio informație”, a declarat reprezentantul centrului comercial Carrefour . „Nu am nicio informație de genul, în momentul de față”, a declarat reprezentantul City-Park Mall.„Nu am primit niciun comunicat oficial că este nevoie să recurgem la închiderea centrului comercial până acum, însă dacă va fi nevoie, vom lua măsurile necesare”, a declarat reprezentantul de marketing al centrului comercial Vivo.Directorul DSP, Cristian Schipor: ”În mall, este lumea în permanentă mișcare, e spațiul mare. Nu trebuie aviz”.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum este posibil sa tineti mall urile deschise on conditiile in care inncontinu se spune sa stam in casa. Dar toti oamenii care lucreaza acolo se pot infecta oricand. degeaba luati masurile care trebuie daca va fi prea tarziu!!
0
0
La scoala se duceau toti dar la MALL doar cine vrea...... E siplu.... Asa se face trierea...... Traieste e doar cel inteligent
0
0
Terorizati? Si presa contribuie din plin la isterie. Btw,de gripa au murit 100000 la nivel mondial.
2
0
Pai si daca inchide mall ul ce mananci vere?
4
1
Nu s-au inchis mall-urile si hipermarketurile in China si Italia si vreti sa se inchida in Romania? Oamenii trebuie sa se aprovizioneze, apropo pentru cei care nu au facut-o deja dar i-au criticat pe altii.
6
3
bisericile sunt focare de infectii si propagare de virusi .sa lingi icoanele pe care au balit alte babe si sa te impartasesti cu o lingura unica care a trecut prin gurile a sute de babe cu probleme de dentitie mi se pare o porcarie si inconstienta crasa dar asta e selectie naturala se pare ca virusul are public tinta tocmai acest fel de persoane privitoare de antena 3 si votante de psd .
20
7
stai sa dea virusul in popime si ai lor,sa.i racoreasca putin,sa.i dea deoparte de la spaga,si aunic sa.i vedem!
14
6
bani multi fac mall urile in aceasta perioada... prost sa fi sa de duci la Mall si biserica
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272