REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

INTERCEPTĂRI în dosarul LOCUINȚELOR SPARTE pe BANDĂ RULANTA de SĂRBĂTORI!

INTERCEPTĂRI în dosarul LOCUINȚELOR SPARTE pe BANDĂ RULANTA de SĂRBĂTORI!

Replica API 11 ianuarie 2020 | 00:00 353

Convorbirile infractorilor

Convorbirile infractorilor

Au spart locuințe pe bandă rulantă în lunile decembrie și ianuarie, oamenii legii declanșând o amplă anchetă, infractorii fiind interceptați. Au fost trimiși în judecată însă, ulterior, aceștia au încheiat mai multe acorduri de mediere, în sensul că s-au împăcat cu părțile vătămate, astfel că în cazul a doi dintre ei procesul penal a încetat (decizia instanței de fond), pe când Ionel C. a fost condamnat la 2 ani și 2 luni în regim de detenție (nu s-a împăcat cu două dintre persoanele vătămate), iar Ionuț T. s-a ales cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Decizia nu a fost definitivă și urmează a se judeca apelul. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, termenul fiind fixat pe 14.05.2020. Cei patru indivizi au acționat în lunile decembrie 2018 și ianuarie 2019. Astfel, pe 8 decembrie, doi dintre ei au pătruns prin forțarea ferestrei de la dormitor, într-un imobil situat în Năvodari, de unde au sustras un laptop marca Lenovo, un telefon mobil marca Asus Zenfone 4 Max, precum și suma de 600 lei. Apoi, pe 9 decembrie au pătruns, prin forțarea ferestrei de la living, într-un alt imobil din Năvodari, de unde au sustras două laptop-uri mărcile Compaq și Lenovo, precum și un telefon mobil marca Samsung S 7 Edge, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 7.000 lei. În continuare, au pătruns prin forțarea ferestrei într-un apartament din Constanța, de unde au sustras un televizor marca Panasonic, prejudiciul fiind de 600 de lei.

FURTURILE au continuat și în IANUARIE: au dat un "BUF" la Năvodari

De asemenea, în noaptea de 1 spre 2.01.2019, în timp ce unul dintre inculpați a supravegheat imobilul persoanei vătămate, din Constanța, doi dintre ei au pătruns prin forțarea ferestrei, de unde au sustras un televizor marca Sony, 3 covoare, articole de îmbrăcăminte și lenjerii de pat, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu de 5.000 lei. În aceeași noapte au mai pătruns într-un apartament din municipiu, tot pe fereastră, de unde au sustras două televizoare marca Finlux, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu de 2.500 lei. Apoi, dintr-un alt apartament au furat un televizor marca Sharp, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu de 300 de lei. Iar spargerile au continuat și pe 4 ianuarie, când au pătruns într-un imobil din Năvodari, de unde au furat un televizor marca Panasonic, prejudiciul fiind de 2.000 de lei. Totodată, aceștia au încercat să pătrundă și în incinta unei societăți comerciale, însă s-a declanșat alarma. Astfel că au spart o autoutilitară și au furat un portofel cu documente și suma de 500 de lei. De asemenea, în noaptea de 7 spre 8.01.2019 au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor și forțarea ferestrei de la dormitor, într-un imobil din Năvodari, de unde au sustras circa 6.000 de euro, 3 televizoare mărcile Utok, Qilive și Toshiba, un set de bijuterii format din lanț, brățară, cercei și inel din aur, aproximativ 15 parfumuri, precum și obiecte de vestimentație și încălțăminte, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de aproximativ 35.000 lei. Însă, inculpații nu erau străini nici de furturile din magazine. Spre exemplu, la Lidl, unul dintre ei a furat 10 deodorante marca Nivea, 1 deodorant pentru bărbați și 5 recipiente de șampon, în valoare totală de 181,23 lei, pe care le-a ascuns sub îmbrăcăminte și a plecat fără să le achite.

CONVORBIRI INTERCEPTATE

În cauză, oamenii legii au declanșat o anchetă de amploare, fiindu-le interceptate convorbirile telefonice.

Găbet: Am combinație la Summerland cu C… Eu, frate-miu, și copilu

Picioc: Am înțeles…Vin aici să-l convingem

Găbet : Vorbeste tu cu el… Spune-i dacă vrea să mearga…

Picioc : A zis sa veniti, dacă-s bani mulți

Găbet: Da, frate stai liniștit… Nu se întamplă… dacă îl toarnă pe el, ne ducem și noi

Picioc : Îi explicați pe drum să nu se sucească și îi explicați ca la copii

Găbet : Daaa

(…)

Picioc: - Bă! Găbet, n-ai prin casă vreun cablu care te încurcă? De aseară?

Găbet: E, frate ! I-am dat și cablu! Nu e bun cablu?

Picioc : - Unul dintre ele…da' e mai adâncă mufa și mi se pare că le-ați inversat și de-aia zic…n-ai unul care ?

Găbet: - Nu e frate! Și ăla de unde p… mea e?

Picioc: De la altu! De-aia zic…De la altu dintre alea, de-aia zic…

Găbet: - Nu e! Să moară mama dacă nu C.. a ieșit cel mai câștigat…

Găbet: Păi a ieșit cel mai câștigat.. Păi el a plecat cu două , noi am rămas 3- 4 inși cu două …ești nebun? Și cu cât s-a dat ăla ? S-a dat cu 7 …

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Polo este muritor de foame si un Boschetari Notoriu!!!
0
0
polo e tare nul doare nici in parcare cum il dai cade in picioare
1
1
Pe Grigorenco Vasilica cu puta mica! Nu-l mai arestati? Nr.1 la spart locuinte...
2
1
Misiunea noastra este sa ascultam romanii in telefoane.Politia Transporturi Feroviare cu sediul in str.Mihai Eminescu din municipiul Constanta sa transformat in unitate de securitate.Deci noi in loc sa ne ocupam de calea ferata ne ocuoam de cu totul alte magarii.
5
1
ba,nici ghoti nu mai avem.Cum sa furi ba coviare rapanoase,tv finlux,utok,sharp,pe care nuci gratis nu le,as lua.Cit iau pe ele,50 lei bucata? unde.s vremurile anii95 cind banda lui minca mangalia,ala casatorit cu sefa loteriei,dadea spargeri in ajun si furau de la doctori,bogatani,numai bijuterii? prada se impartea cu politia,normal!
5
1
La cernavoda se sparge case intr,o veselie
3
0
la cernavoda polo cu taratura lui ,magda, fura de rupe .pe ei pe mama lor
6
3
cum dracu s-au impacat partile vatamate cu niste jeguri de hoti ? Inseamna ca si aia sunt niste nemernici care contribuie la infractionalitatea din tara asta
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369