REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

INVITAȚIE LA TEATRU! Prichindeii, așteptați la premiera piesei LEBEDELE, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

INVITAȚIE LA TEATRU! Prichindeii, așteptați la premiera piesei LEBEDELE, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

Replica API 18 martie 2019 | 02:09 350

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși, la Constanța, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” vor avea loc, în perioada 18 – 24 martie a.c., o serie de manifestări. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Sursă foto: culturaconstanta.ro

Joi, 21 martie a.c., la ora 17.00, în foaierul Teatrului „Căluțul de mare” se va desfășura vernisajul-expoziție de fotografii din piesele din repertoriul curent, sub coordonarea drei fotograf Elena Gheorghiu.

Iar duminică, 24 martie a.c., ora 11.30, are loc premiera piesei LEBEDELE, o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism, după minunatul basm al lui Hans Christian Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație.

Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere, sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu-Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor. Coregrafia spectacolului este realizată de talentatul coregraf Ionuț-Sergiu Anghel.

In distribuție, micii spectatori îi vor reîntâlni pe Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.

Alături de blânda și curajoasa Eliza care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor face cunoștință cu personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă) cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.

„Cine are o mamă, de-i bună sau rea,/ S-o prețuiască așa cum e ea,

E totuși mama ta!/ E rău să nu ai mamă, asta puțini o știu.

Ai grijă, bagă de seamă/ Până nu e prea târziu!”

În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru cei 11 frați ai ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor .

Spectacolul este recomandat etapei de vârstă 6+.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920