REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Iohannis: Avem o evaluare foarte corectă a riscurilor la care suntem expuşi în Uniunea Europeană

Iohannis: Avem o evaluare foarte corectă a riscurilor la care suntem expuşi în Uniunea Europeană

Victor ROTARU 13 aprilie 2024 | 00:00 150

Uniunea Europeană are o "evaluare foarte corectă" a riscurilor la care este expusă, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis: Avem o evaluare foarte corecta a riscurilor la care suntem expusi in Uniunea EuropeanaKlaus Iohannis

Şeful statului a fost întrebat referitor la riscul unui conflict pe scară largă în Europa.

"Eu cred că avem o evaluare foarte corectă a riscurilor la care suntem expuşi noi în Uniunea Europeană şi, sigur, este o situaţie complicată. Vrem să creştem cheltuielile pentru Apărare pentru a garanta securitatea statelor noastre, a cetăţenilor noştri. Vrem să transformăm economiile noastre ca să fie mai prietenoase cu mediul, vrem să reducem impactul asupra schimbărilor climatice", a răspuns el.

Şeful statului a adăugat că "toate aceste lucruri se fac cu bani mulţi, dar pe de altă parte, lumea nu doreşte să impună taxe şi impozite mai mari populaţiei", iar în acest context, "discuţiile sunt destul de complexe şi în final depinde de fiecare guvern cum îşi alocă banii pe priorităţi ca să satisfacă simultan cât mai multe din aceste solicitări".

Totodată, preşedintele Iohannis a apreciat că acest lucru a reuşit "destul de bine" în România.

"Am avut şi creştere economică, tocmai am explicat că am avut cheltuieli pentru Apărare. Avem rezultate notabile în zona protecţiei mediului, a schimbărilor în industrie pentru a deveni mai prietenoasă cu mediul. Dar lucrurile nu se vor schimba de azi pe mâine şi nu trebuie să ne speriem de aceste lucruri. Trebuie să vedem, însă, complexitatea şi gravitatea lor şi să le abordăm în aşa fel încât să găsim soluţii, soluţii care sunt sustenabile, adică să nu împovărăm populaţia", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca este cineva sa ne transmita ce se discuta acolo in conducerea UE,ar fi bine sa-l ascultam,insa clar nu pe tov. profesor Klauss. Pe bune,pe asta nu-l mai crede romanul nici daca spune ca ziua are 24 de ore.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272