REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Iohannis: Suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei de coronavirus; trebuie să respectăm cu sfinţenie măsurile

Iohannis: Suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei de coronavirus; trebuie să respectăm cu sfinţenie măsurile

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 982

Klaus Iohannis

Foto: (c) www.presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că ultimele date privind cazurile de COVID-19 arată că există un trend ascendent al epidemiei şi a subliniat că măsurile de distanţare socială şi de igienă trebuie respectate "cu sfinţenie".

"Din păcate, am depăşit astăzi numărul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19 şi avem o creştere semnificativă a cazurilor confirmată în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arată că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei şi trebuie să continuăm să respectăm cu stricteţe, aş spune aproape cu sfinţenie, măsurile de igienă şi de distanţare socială. Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilenţa, pentru că nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de o plafonare a curbei infecţiei în ţara noastră", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a arătat că cele mai multe state sunt încă în primele faze ale epidemiei, iar în ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor.

"Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populaţiei lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte uşor, chiar şi în acele zone în care părea a fi ţinută sub control. Toate acestea ne arată o dată în pus că eforturile naţionale trebuie în mod obligatoriu dublate de un efort comun la nivel european pentru combaterea efectelor acestei pandemii", a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a precizat că la videoconferinţa cu membrii Consiliului European de joi va susţine foaia de parcurs referitoare la relansarea economică prezentată de către preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
kkt cel mare sluga lui bibiloi netaniahu,ce a patit nu se mai bucura de excursiile saptamanale alaturi de rapandula,muie penele,muie iohanis
0
0
Plavanul s-a transformat in cuc si apare zilnic pe sticla in locul lui sica sa ne mai minta ceva. Rusine plavanule ai distrus tara asta dar istoria te va judeca. Istoria Romaniei nu a Germaniei neamtule.
1
0
adica klasugel ,o sa ne sugi in continuare?
2
0
lasane omule cu iesirile tale la ora 14 imi strici somnul dupa ameaza apari ca sa spui nimic vorbesti cu niste intonati de copil de clasa a 3.
2
0
te rog sa ma scuzi ca nu-ti pot urmari discursurile ... mai bine ma uit la cartoon network ... nu de alta dar e mai interesant
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272