REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ÎPS Teodosie condamnă decizia Guvernului pentru slujba de Înviere

ÎPS Teodosie condamnă decizia Guvernului pentru slujba de Înviere

Replica API 26 martie 2021 | 23:48 2866

ÎPS Teodosie a criticat dur decizia de ridicare a restricțiilor de circulație până la ora 02.00 în noaptea de Înviere:

ÎPS Teodosie

„Ora 02.00 mi se pare o restricție nejustificată, nelogică. Este o rănire a sufletului credincioșilor la cea mai mare sărbătoare. Cum să fie până la ora 02.00? Nu se poate. Nici Liturghia nu o putem face în două ore. Acest atac la adresa sufletului nostru creștin nu trebuie să se întâmple, e nefiresc.

Nădăjduiesc că (se va permite, n.r.) până la 05.00 dimineață. Cum să restricționăm cea mai mare sărbătoare, să îi punem ore? Nu putem să tăiem slujba, canoanele sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, până la Dumnezeu.

Imposibil (să termin slujba până la ora 02.00). Și cine o să ne alunge? Nu cred așa ceva. Suntem sub ocupație? Nu e nicio logică. Respectăm regulile sanitare dar nu există o acțiune a virușilor de la ora 02.00 mai accentuată. Trebuie să fim logici în ceea ce facem. De ce să ni se pună sabia? De ce să fim restricționați? Vă rugăm să ne lăsați Paștele liber și sufletele libere să-și manifeste religiozitatea”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3, scrie stiripesurse.ro.

Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii să participe la slujbele de Înviere, anunță vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

„Împreună cu premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lepra si atiit
1
0
FLEGMA UMANA
2
0
Ii de condamnat desigur acea decizie.Dar la fel de condamnat ar putea sa fie si faptul ca noi cei de la seminarul de teologie sa facem activitati carat de sicrie pt un anume sc.Posibil la fel de condamnat sa fie.
1
0
II FIRESC CA DE LA SEMINAR SA FIU TRIMIS LA CARATUL DECEDATILOR PT FIRMA PREAFERICITULUI NU NU CRED CA ASTA II INVATATURA
2
0
Ialinguratoooot
0
0
CONDAMNA MA EL CE SA VEZI.IN ACEIASI CHEIE PUTEA CONDAMNA SLUGILE CARE II SPALAU MORTI IN ACEL GARAJ FIRMEI SALE BINENTELES.DAR ASA II OMU SLUGA A BANULUI FIE EL SI PREAFERICIT.ATIIT CA TRE SA REGURGITEZ MUSAI ASA PERSONAJ VAI SI VAI.
1
0
Eu zic asa prea fericite.Exagerat de fericite fie ca Dumnezeu sa i ti dea bube la .ur si miini scurte.Doar asa sa ai parte de fericire.
2
0
Condamna ma el Teodosie hai ca ma ingretoseaza asta.Sa explice mai degraba cum spala morti in acel garaj si abia dupa sa condamne lepra
4
0
IPSul sufera de vedetism, nu pierde nicio ocazie sa iasa in evidenta, sa faca pe rebelul, pe cucernicul slujitor al Domnului. Plin de vorbe ca toti politicienii dar cand vine vorba de fapte, pauza. De ce nu ajuta cu nimic, macar cu o masa calda pt cei saraci, cu niste ore de pregatire la limba romana pe copiii ramasi in urma cu materia...etc Ce fac subalternii lui cu timpul asta liber din vremea pandemiei?
6
0
Dar pe acest Hot nul condamna nimeni Sarlatanul e in echipa cu DNA.
4
0
In afara ca e ahtiat dupa bani si-i place sa se futa in cur, din ce zice lumea, cred ca tipul este ok. Apare mereu cu mesaje anti-sistem, lucru pe care putini au curajul sa-l faca in lumea asta de sclavi.
5
6
Un dobitoc. Voi, presa, sunteti pricipali vinovati. Mediatizati gunoaiele
14
0
al vechillor episcopi semnatari ai conciliului de la niceea.Mohametzii vor stapani Europa desfranata,corupta si pidosnica.Dar dupa ei cine vine oare?
3
4
Multi il judeca pe Teodosie . Numai ca multimea nu intelege ca preotu este printre putini vizibili care se lupta pentru libertatea noastra . Eu chiar nu sunt un frecventabil al biserici . Apreciez faptu ca sunt oameni cum este preotu .
5
21
Inalt Prea Sonila Mache Teodosie , trebuie executat financiar ca la toate aparitiile sale nu poarta masca , nu respecta legile tarii , deci urgent internat la SOCOLA Iasi pentru tratament
19
2
calculul este simplu, cat mai castiga popii de la ora 02.00 pana dimineata pe la 05-06.00 ? Pai cam in aceasta perioada este bataia pestelui ! Dupa liturghie vin enoriasii sa cotizeze la cutia milei. Si cam 50% din enoriasi vin dupa ora 02.00, aprin o lumanare, lasa banul si iau lumina. Si-a facut zdreanta calculul de aceea nu este multumit. A8-ul si Dorna Arini costa mult !!!
20
1
Tapule, Cutia Milei de Paste a fost programata dupa 2 dimineata ?
13
2
Exista Dumnezeu ma dar nici dracu nu e mort si tocmai pentru ca sa distruga credinta oamenilor in Dumnezeu se imbraca in haine preotesti dupa care pentru asi justifice toate faptele care contravin invataturilor crestine a venit cu fraza"sa faci ce zice popa nu ce face popa"fraza prin care majoritatea popilor care sunt pacatosi spun ca adevaratul credincios trebuie sa le sarute lor mana fara sa se uite la faptele lor. E dat dracu satana cand vine vorba de manipularea maselor mai ales daca a fost instruit de securitatea comunista care nu a murit odata cu nea Nicu si odioasa lui sotie.
14
1
Daca multi si-au inchis sufletele, acaparati de lumea materiala, asta nu inseamna ca Dumnezeu, nu exista. Este o incercare, din care ar trebui sa stim ca, nicio lege nu se poate suprapune legii divine. Chiar daca sunt anumiti oameni limitati la ideea stramosului maimuta, cine are sufletul deschis, percepe, adevarata directie...
3
16
SUPARATI-va pe GUVERN si pentru ca nu va OBLIGA sa PLATITI TAXE si IMPOZITE .SALARII DE LA STATUL ROMAN va PLACE sa PRIMITI !!!
17
3
Fiecare este liber sa creada ce vrea, dar divinitatea in forma perceputa de fiecare, nu trebuie contestata.... Daca multe minti se lumiteaza la darwinism, asta nu inseamna ca exista si oameni cu un nivel de constiinta care transcend iluzia in care mult s-au scufundat....
4
12
OAU CE CATEGORIC II TEODOSIE CONDAMNA.POATE SA CONDAMNE OARE SI AFISAREA BENERELOR CU RECLAME LA SERVICIILE FUNERER.NU NU CRED ASTA DOAR EL ESTE PATRONUL INTERPUS.ASA CA SA MAI LASE HINDELUL SI SA IL MAI MANIINCE CIND TREBUIE
13
2
ca ia ti albit la fund rau de tot cu limbile , o pauza sa se mai stranga ceva si repetir!
2
9
PIEI SATANA
11
3
Satana dracu
14
2
nu intelege omul asta ca trebuie sa respecte restrictiile...ca dumnezeul lui doi bani nu face in aceste vremuri ...Deasupra noastra nu e decat un SOARE...
16
6
sa ne lingi cacatul la toti in special cacatul moale al prietenului tau hotul spagoveanu !!!
9
5
Conduita popilor din ultimii ani ii face greu credibili. Asa ca slujbe cu program si joc de glezne. Abia astept sa vad lingurita fermecata pardon, sfintita, plimbata din gura in gura.
27
5
ips avarosie sa ne pupi in curdosie
14
5
Sa imi sugeti pula limbistii mei de cacati la gard avem nevoie sa fim sustinuti de analfebeti muisti ca voi.sugeti mi pula la greu
1
11
asta se gandeste ca nu-i iese suma de Paste, de asta tipa el asa de tare
26
2
nu-i nici o problema se face slujba in 2 episoade,odata de paste a doua oara peste o luna asa ca anul trecut,oricum spagoveanu va venii precum afrodita din spuma marii
22
4
Mai duceti-va dracului cu religia voastra si cacaturile astea de Evul Mediu!
18
10
nimeni nu-i sta in fata, jmeker adevarat
9
13
Pai cum asa? Nu mai iese parleala de un mercedes sau audi? Nu ti mai ajunge taica Teodosie cati bani jupoi de la preoti si credinciosi pentru luxul in care traiesti?
25
5
dav-as la muie de jegosi ordinari !
11
5
Cum sa fie el multumit? Daca era pana la 5 ar fi zis sa fie toata ziua de paste. Cel mai periculos si pervers din toti preotii din romania. Si pe maicasa ar vinde-o pentru bani.
36
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272