REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Israelul revendică lovituri aeriene 'de mare amploare' în Siria: ținte militare importante lovite într-un atac scurt dar intens; 14 morți

Israelul revendică lovituri aeriene 'de mare amploare' în Siria: ținte militare importante lovite într-un atac scurt dar intens; 14 morți

Replica API 20 noiembrie 2019 | 00:00 150

sursa foto: ABC News

Cel puțin 14 persoane, inclusiv trei civili, au murit în urma atacurilor aeriene pe care forțele israeliene le-au lansat miercuri dimineață în Siria, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax. Atacurile aeriene au vizat ținte din cadrul Gărzilor Revoluționare din Iran și din armata siriană, au informat forțele israeliene. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat că 11 iranieni și membrii ale grupărilor aliate și ai personalului armatei siriene au fost uciși în atacurile desfășurate în apropierea capitalei Damasc.

Oficialii din domeniul Sănătății au informat de asemenea că există și trei civili printre cei care au murit. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Hidai Zilberman a declarat pentru postul de radio Kan că majoritatea țintelor se aflau în zona Damascului.

Armata israeliană a revendicat miercuri dimineaţă o serie de atacuri aeriene 'de mare amploare' împotriva unor ţinte militare din Siria, 'drept răspuns' la tirurile de rachete din urmă cu o zi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Sistemul de apărare israelian a interceptat marţi patru rachete trase dinspre Siria 'de elemente iraniene' în direcţia nordului Israelului. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat despre primele lovituri aeriene întreprinse de Israel ca represalii în cursul zilei.

Miercuri dimineaţă, armata israeliană a revendicat noi atacuri, de 'mare amploare', împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi ale forţelor iraniene Al-Qods în Siria.

'Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria', a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Avioane de vânătoare israeliene au lovit 'o duzină de ţinte militare', printre care depozite şi centre de comandă militare, şi au 'distrus' baterii de apărare, a indicat armata.

'A fost scurt şi foarte intens', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, precizând că 'ţinta principală a fost ''edificiul de sticlă'' situat în perimetrul militar al aeroportului internaţional din Damasc'. 'Este vorba despre principalul imobil care le serveşte Gardienilor Revoluţiei (...) pentru a coordona transportul de material militar al Iranului în Siria şi mai departe', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform agenţiei oficiale siriene Sana, apărarea antiaeriană a ripostat la un 'atac intens' al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc. Armata israeliană a dat asigurări că loviturile din Siria 'nu au făcut victime' şi că 'toţi piloţii au revenit teferi la bază'.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu activeza s 400,sa vedem si noi si turcii cat de bune sunt,basca jidanii le-au doborat avionul de cercetare al rusilor prin disimulare,nici bombele atomice jidanesti numai sunt ce au fost,parte din puterea lor s-a pierdut prin injumatatire
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212