REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

JALE la AMBULATORIUL Eforie Sud: Lucrările de REABILITARE au fost făcute de MÂNTUIALĂ

JALE la AMBULATORIUL Eforie Sud: Lucrările de REABILITARE au fost făcute de MÂNTUIALĂ

Replica API 24 decembrie 2020 | 11:10 2995

Dezastru la Ambulatoriul din Eforie Sud! Firma care s-a ocupat de reabilitarea obiectivului a făcut lucrurile de mântuială și iată că acesta nici nu a ieșit din garanție și deja se pune problema de tavan căzut sau găurit, pereți crăpați și geamuri care nu se închid bine și nu numai. Acum, actuala conducere a Consiliului Județean repară stricăciunile lăsate în urmă de o firmă ce a făcut treaba de mântuială

Consiliul Județean Constanța s-a apucat serios de treabă și vrea să repare Ambulatoriul Eforie Sud, ce se degradează de la zi la zi, chiar dacă a fost renovat recent. În acest sens, s-a făcut și o licitație ce vizează servicii legate de elaborarea proiectului tehnic faza PT+DDE pentru lucrări de reparații la Ambulatoriu Eforie Sud. Valoare totală estimată este de 11.700,00 lei fără TVA.

Trecut anevoios la Ambulatoriul Eforie Sud

Ambulatoriul a beneficiat de asistenţă financiară nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), implementând proiectul: "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Eforie Sud", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenţie 3.1 — Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii servicillor de sănătate. Proiectul care a avut valoare totală de 3.494.315,32 lei (inclusiv TVA), din care lucrări Construcţii + Montaj de 2.437.748,29 lei (exclusiv TVA), a fost derulat în perioada 2014-2016, având o durată de verificare post implementare de 5 ani, respectiv până la 01.11.2021. Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Ortopedie, Traumatologie, Recuperare Medicală din Eforie Sud a făcut obiectul unor investiţii, atât în infrastructură, cât şi în echipamente, aparatură şi dotări, astfel încât, această unitate medicală să se ridice la standardele funcţionale şi de calitate corespunzătoare, contribuind astfel la creşterea calităţii serviciilor medicale.

sursa foto: libertatea.ro

Cisgaz Instal Construct s-a ocupat de lucrări

În data de 25.03.2015, S.C. Cisgaz Instal Construct S.R.L în calitate de executant, au semnat contractul de lucrări nr. 6321/25.03.2015, prin care executantul s-a obligat să execute şi să finalizeze "Execuţia lucrării" aferentă proiectului "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Eforie Sud", în conformitate cu obligaţiile asumate prin contractul sus menţionat. Menţionăm că, procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor executate s-a încheiat în data de 10.11.2016.

Au fost descoperite nereguli

În perioada de durabilitate/sustenabilitate, funcţionarii publici din cadrul Directiei Generale de Proiecte, au asigurat monitorizarea obiectivului de investiţie, au notificat constructorul și au solicitat remedierea deficiențelor descoperite. În urma notificărilor CJC, executantul lucrării S.C. Cisgaz Instal Construct S.R.L nu a dat curs solicitărilor repetate privitoare la realizarea lucrărilor de remediere, considerate necesare în urma monitorizării investiției.

sursa foto: libertatea.ro

Echipa de monitorizare din cadrul CJC împreună cu reprezentanţii executantului lucrării și dirigintele de şantier s-au deplasat la obiectivul de investiţie în vederea exprimării punctului de vedere al tuturor părţilor implicate şi pentru stabilirea unor soluţii de remediere. La această întâlnire s-a întocmit Nota de constatare nr. 15886 /15.06.2020, cu următoarele observații: "Deficientele constate la secţia Ambulatoriu - Eforie Sud, prezintă diferite stadii de degradare, urmând ca cele asumate de către constructor să fie remediate până la data de 15.08.2020, în caz contrar Constructorul este de acord să renunţe la garanţia de bună execuţie, urmând ca beneficiarul să iniţieze procedura de executare a garanţiei”.

Principalele deficiente constatate

În sălile de Tratament s-au găsit următoarele deficiențe: la sala de Kinetoterapie 1 — pereţii prezintă zone cu urme de pete şi fisuri; sa1a de Hidroterapie (dus subacval, băi galvanice, parafina) spre peretele dinspre camera tehnică au fost identificate zone cu fisuri, care se extind la nivelul faianţei aplicate; tavanul fals este găurit şi prezintă zone cu urme de pete din infiltraţii; sala de Electroterapie 2 în tavanul fals s-a format o gaură, de asemenea sunt prezente pete din infiltrarea apei, iar în cabine sunt zone cu fisuri şi urme de pete; sala în care se află echipamentele electronice (U.P.C.) - pereţii prezintă zone cu fisuri; în condiţii meteorologice nefavorabile, geamurile termopan nu etanşează corespunzător.

La bazinele de tratament există pierderi de apă (scurgeri în subsolul clădirii, acolo unde corespunde partea inferioară a bazinului), astfel încât bazinele nu au putut fi utilizate niciodată în scop terapeutic; vopseaua din interiorul bazinelor prezintă urme de crăpături, iar în anumite zone s-a desprins şi s-a curăţat; stâlpii de susţinere şi zona din dreptul stâlpilor prezintă fisuri (lucrări, care nu au făcut parte din proiectul autorizat si executat);

Nereguli depistate și pe terasa circulabilă

Pe terasa circulabilă au fost descoperite următoarele nereguli: hidroizolaţia bituminoasă de pe acoperişul bazinelor prezintă crăpături; coşul centralei şi bara care delimitează terasa circulabilă sunt deteriorate, prezentând urme de rugină; zidul de protecţie, care delimitează terasa circulabilă s-a crăpat şi prezintă zone unde acoperişul a căzut. La intrarea care duce către Centrala termică sunt prezente fisuri în zona buiandrugului de la uşa de intrare aferenta centralei termice și urme de mucegai.

Deficiențele nu au fost remediate

Având în vedere faptul că pana la data de 15.08.2020, lucrările necesare de remediere a deficienţelor semnalate nu s-au executat si, mai ales, pentru a determina cauzele apariţiei problemelor considerate majore, a fost contractată o expertiză tehnică pentru bazinele de tratament, în urma căruia au fost stabilite soluțiile de intervenție asupra bazinelor precum și cele de refacere a terasei circulabile care este prevăzută cu gresie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Palas este autorul de foloase.
2
0
Asa se intampla cand se fac combinatii intre directia fonduri europene si constructorii ce executa lucrari. Domnul director al directiei sus manglite cinduce Mercedes V class cnd vine la birou, vila la palazu mare ,.....etc .....din salariul de bugetar .......
3
15
Asa e cand la licitatie se merge pe pretul cel mai mic
5
2
Nu mai puneti botul oameni buni. Ambulatoriul e din doua bucati. O parte a fost renovata si una nu. Pozele sunt din partea veche.Reolica nu mai umblati cu cacaturi. Pozele astea sunt din partea veche a ambulatoriului la care nu au inceput lucrarile inca.
4
1
firme de partid ! si cind a fost unsa ? sigur inca de pe vremea psd
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272