REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Judecător spaniol: „toate româncele sunt CURVE”. Iată cum răspunde asociația românilor la jignire.

Judecător spaniol: „toate româncele sunt CURVE”. Iată cum răspunde asociația românilor la jignire.

Replica API 10 noiembrie 2016 | 00:29 422

Un judecător spaniol şi-a înregistrat patru colegi de la secția a șasea a Tribunalului Provincial Las Palmas, în timpul unei discuţii purtate pe 23 septembrie. Unul dintre judecătorii înregistraţi este aproape de un transfer la secţia care se ocupă de cazurile de violenţă domestică. Înregistrarea este parte a unui scandal mai amplu în care este implicat judecătorul Salvador Alba (cel care a realizat înregistrarea), un om de afaceri, un politician de la partidul Podemos şi alţi magistraţi. Fişierul a fost depus ca probă la un denunţ. La un moment dat în conversația înregistrată de către judecător, unul dintre colegii acestuia are câteva expresii xenofobe. "Toate româncele sunt curve" se aude pe înregistrare, conform stiripesurse.

Desigur, au existat reacții din partea unei asociații a românilor de peste hotare, care a condamnat ferm jignirea adusă la adresa femeilor românce. „FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) condamnă vehement declarația judectorului spaniol Salvador Alba, din Tenerife, cum că ”toate româncele sunt curve”. Considerăm că astfel de situații sunt un ecou al iresponsabilitătii unor politicieni de acasă, care au proferat în trecut astfel de jigniri la adresa româncelor. Chiar dacă înregistrarea acestei declarații a fost făcută într-un context privat, este inadmisibil ca un judecător să dovedească astfel de prejudecăți rasiale și sexiste. Situația este și mai gravă deoarece judecătorul Salvador Alba este recunoscut că fiind o figură emblematcă a domeniului juridic din Spania, iar înregistrarea cu pricina se pare că a fost făcută chiar în clădirea tribunalului. ”Sunt consternat de această înregistrare, cu atât mai mult cu cât conațioalii noștri au o părere foarte bună despre justiția spaniolă. E păcat că suferă milioane de români harnici, cinstiți și economi. Cer public că toți candidații care și-ar dori să reprezinte diaspora, indiferent dacă locuiesc aici sau în tară, să condamne ferm și fără echivoc astfel de deraieri de la normalitate”, a declarat Daniel Tecu, candidat la Senat pentru românii de pretutindeni, din partea Partidului Mișcarea Populară și președintele fondator al FADERE.”, se arată într-un comunicat transmis de către FADERE.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272