REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Judecătorii au fost indulgenți cu soacra lui Cătălin Cherecheș , pentru că „e în etate, bună familistă”

Judecătorii au fost indulgenți cu soacra lui Cătălin Cherecheș , pentru că „e în etate, bună familistă”

Mirela PASCAL 14 aprilie 2024 | 00:00 12732

Procurorii DNA au atacat vineri cu apel hotărârea de închisoare cu suspendare, pronunțată de Tribunalul Mureș în cazul socrilor fostului primar de Baia Mare. Sentința definitivă în acest caz va fi pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Judecatorii au fost indulgenti cu soacra lui Catalin Chereches , pentru ca „e in etate, buna familista”Cătălin Cherecheș, soția și soacra

Deși a fost găsită vinovată pentru dare de mită, soacra lui Cătălin Cherecheș a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesteia i-a fost stabilit un termen de supraveghere de 4 ani. Și soțul ei a fost condamnat pentru complicitate la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

„Instanța apreciază că pedeapsa de 3 ani închisoare este o sancțiune necesară şi suficientă pentru conștientizarea importanței normelor legale încălcate și a repercusiunilor pe care o atare încălcare le are”, a motivat Tribunalul Mureș condamnarea aplicată soacrei lui Cătălin Cherecheș, scrie hotnews.ro.

Numai că DNA o consideră o pedeapsă prea mică, în raport cu gravitatea faptei comise, și anume încercarea de a compromite un act de justiție prin mituirea unui judecător, spun procurorii în apelul lor. Apelul a fost înregistrat vineri la Tribunalul Mureș.

Magistratul Tribunalului Mureș a indicat, la stabilirea pedepsei, ca principale argumente lipsa antecedentelor penale a celor doi inculpați și conduita acestora de recunoaștere a faptelor.

Pentru că au fost judecați prin procedura simplificată, soții Gliga au beneficiat de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime.

Judecători despre soacra lui Cherecheș: O persoană în etate, bună familistă

„Potrivit înscrisurilor depuse în circumstanțiere, inculpata este o persoană bine integrată în societate, o persoană care a ajutat şi ajută persoanele apropiate, o bună familistă. (...) împrejurarea că inculpata este la primul contact cu legea penală, datele ce caracterizează persoana acesteia, dezvoltate în înscrisurile în circumstanțiere depuse la dosarul cauzei, motivele care au determinat-o pe inculpată să săvârşească infracţiunea, constituie circumstanțe cărora trebuie să li se dea eficiență sporită”, a reținut instanța din Mureș în cazul soacrei lui Cherecheș, Claudia Gliga.

Judecătorul a mai ținut cont că „inculpata este o persoană în etate, care a manifestat regret pe parcursul procesului penal și a demonstrat că a conștientizat gravitatea faptei săvârșite”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Șerpărie ...
0
0
Să votăm în continuare PSD PNL UDMR…..
0
1
Oameni buni,ne merităm soarta pt că ne mulțumim sa comentam doar,in strada câți ieșim sa demonstrăm?Vezi protestul de ieri din capitală despre copii morți la 2 Mai. 500 de persoane!!!!!
5
0
Ce indulgenți sun judecătorii cu hoții din partidele politice și cu familiile acestora,dacă au furat milioane primesc cu suspendare, dacă era vorba de un amarat care fura 10 lei să ia o pâine la copii era pericol mare și primea cu executare,asta este justiția r*mânească,mai bine zis injustiția.
13
4
Cica "in etate". Eu vad o hoasca perversaa, nicidecum o batranica neajutorata care nu stie ce face. Neam de manglitori.
18
4
ca spaga a ajuns unde trebuie. Justitia pppwlii !!!
9
0
VEDETI IN CE TARA DE.....K....KAT... TRAIM??? NE MERITAM SOARTA...
11
1
ce mecla are buna familista he he
10
1
Tanti ministra de justiție nu are nimic de zis?
12
0
daca ăla e Cherecheș eu sunt Becali, jurnaliști pampalai
10
0
Serios??? Si spaga cat a fost?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272