REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Kelemen Hunor: M-aș vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă

Kelemen Hunor: M-aș vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă

Replica API 19 martie 2021 | 21:06 1236

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că s-ar vaccina cu AstraZeneca fără nicio problemă și este convins că după evaluarea Agenției Europene a Medicamentului, de joi, vaccinarea va continua ca și până acum.

Kelemen Hunor spune că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiștilor.

„Decizia fiecărui stat în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană și în funcție de evoluție și în funcție de evaluările specialiștilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiștii, oamenii de știință la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puține reacții adverse și putem continua, atunci noi am acceptat și trebuie să acceptăm părerea specialiștilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu”, a spus el la RFI, potrivit Mediafax.

Vicepremierul se arată convins că după evaluarea Agenției Europene „lucrurile vor continua, este vorba despre un vaccin de nouă generație și dacă facem un calcul câte doze au fost administrate și câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine”.

Întrebat dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca, Kelemen Hunor a răspuns: „Fără nici o problemă”.

„Foarte mulți colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră ușoară o zi și cam atât, deci nu au fost reacții adverse. Și la Pfizer, eu am avut o reacție foarte ușoară, de 37,7-38 de grade o zi și cam asta a fost reacția. Deci în orice moment m-aș vaccina și cu AstraZeneca și cu Pfizer și cu Moderna și cu Johnson&Johnson”, a mai spus vicepremierul.​

Agenția Europeană a Medicamentului este așteptată să ia o decizie, joi, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacții adverse severe, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hunor este o persoana si atat. Ca are notorietate,nu inseamna ca are alte calitati. Ca e Hunor,ca e Adi Minune,nu conteaza. Fiecare om trebuie sa se informeze din surse credibile,sa-si foloseasca propriul creier,sa gandeasca liber si sa actioneze dupa aia. Nu e cazul sa te iei dupa unul sau altul,numai ca ala are aparitii la TV,pe feisbuceala. Daca vine Bivolaru si zice sa bem pisat antiCovid o faceti? Ce naiba,mai studiati si alte surse,nu doar propaganda!
0
1
Si cine te opreste? Daca esti asa de tare, de ce n ai facut pana acum? Sau tie in loc de vaccin iti baga ser?
1
1
Si cui mortii ma-ti de bozgor imputit crezi ca ii pasa, inafara de ma-ta, daca mori sau nu te la el? Sincer eu as fi preferat sa crapi jigodie baloasa ce esti.
2
2
Te credeam ungur serios
0
4
ce conteaza vietile a 5 oameni cand se fac atatea economii.....nu zice nimeni cat costa o zi de spitalizare covid...mai bine dai 3 milioane de doza de vaccin la 3 E bucata si chiar daca mor 20 ...... aia importanti se vaccineaza cu ce e mai sigur
1
2
ungurii au voie,bea ca-i rece
5
2
Bravoo.... Un barbat adevarat! Demn, cu vorbele la el. Vorbeste putin si spune mult. Da! Admiratie si respect, stimate domn Kelemen!
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272