REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni o ședință informală cu partidele din coaliție

Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni o ședință informală cu partidele din coaliție

Replica API 17 martie 2021 | 00:23 1238

Liderii partidelor din coaliția de guvernare vor discuta miercuri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre stadiul elaborării Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, au declarat surse politice, scrie stiripesurse.ro. Potrivit surselor citate, întâlnirea ar urma să aibă loc după ședința Executivului de la ora 13.00.

Coaliția este așteptată să ajungă la o variantă finală pe care să o discute cu șeful statului astfel încât forma finală a planului de alocare a fondurilor să fie trimis la Bruxelles.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat stadiul elaborării PNRR în şedinţa de luni a conducerii partidului. „Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România pentru investiţii şi reforme în domeniul infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă a PNRR, de asemenea în domeniul managementului apelor, sistemului de irigaţii, energiei verzi. Negocierile vor continua şi suntem optimişti că, în termenul stabilit la nivel european, România va pune pe masa Comisiei un PNRR care să ajute România în efortul de relansare cât mai rapidă a economiei şi de creştere a calităţii vieţii pentru cetăţenii români", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă prevede o sumă mai mare decât cea alocată, de 140%, din care Educaţia va avea 11%, iar Sănătatea 8,5%, a declarat joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, la o dezbatere organizată de CursDeGuvernare.ro.

El a menţionat că investiţiile pentru Transporturi vor rămâne semnificative, acesta fiind un domeniu predilect. "Ne asumăm politic o negociere cu Comisia Europeană pe partea de alocări de autostrăzi. Suntem ţara care propune de departe cea mai mare sumă pentru autostrăzi. Credem că este nevoie de investiţie în autostrăzi, care se ridică la peste 10 miliarde de euro în următorii 7 ani. Va fi completată din PNRR şi din Programul Operaţional Transporturi, astfel încât să închidem datoria istorică către români de a avea autostrăzi care traversează Carpaţii - şi spre Transilvania şi spre Moldova şi spre Transilvania", a afirmat Ghinea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cap de Vaca turbeaza la Cotroceni ! Vede cum USR-ul iese in fata pe zi ce trece ! Iar miliardele de Euro de la sanatate sunt pe mainile lui Voiculescu ministrul de USR ! Se dusmanesc pt ciolan , acum !
1
0
Oare cand isi vor da seama romanii cat sunt de prosti?!
1
0
Dulapul de la Cotroceni cheama slugile la raport,pt.a le da noi indicatii.Cine stie ce le mai bese mintea?!
3
2
Se vor decide noi masuri pentru consolidarea dictaturii de dreapta.
3
2
HUO! Mai mult nu pot sa scriu
3
2
Acuma ca Dragnea e la bulau si ,,peeseedee'' nu mai e ceva de luat in seama,Iohannis turbeaza ca nu poate sa demonstreze ca ,,guvernul lui'' si toti cei ai lui ar fi buni de ceva . E foarte clar ca totul se duce la naiba,iar cultul personalitatii lui e doar pentru cei din jurul lui.Intra si asta in istorie langa personajele oribile. Treaba e ca si dupa Iohannis,nu cred ca romanii vor alege in sfarsit oameni si un presedinte mai de soi. Nu mai exista deci nici o speranta in mai bine,decat pentru cei ce stapanesc si isi bat joc de tara si locuitorii ei. Langa noi,alte tari se dezvolta .
3
1
ideea mea este sa mai dati un miliard de dolari la americani pt autostrada iar DNA sa astepte sa se treaca termenul de judecare al dosarului
2
1
Cine se ofera urgen sa imi faca vaccinul astrazeneca sa scape sclavii din roumania ?.
3
2
Ce mizerie e asta? Adica vreti sa furati cate un miliard pe an si trei miliarde sa bagati in autostrazi? Nu cred o sa va accepte comisia europeana prostiile astea. Ca sa obtineti 30 mld euro de la ei trebuie sa le duceti in valiza 3 mld euro. Cash. Altfel planul de rezilienta se transforma in hartie de sters la cur sefii vest europeni.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272